vrijdag 5 oktober 2012

Thema paddenstoelen en kabouters

Onze kleuters hadden ongelooflijk hun best gedaan om paddenstoelen te gaan zoeken tijdens het weekend want het waren er ongelooflijk veel om waar te nemen.  Fré van juf An had zelfs een prachtige vliegenzwam gevonden.  Dit is pas een indrukwekkende paddenstoel voor onze kleuters.  Die lijkt op het huisje van kabouter Plop zeiden ze :-)

 En na het zien van zo'n prachtige vliegenzwam konden onze kleuters ook zelf aan de slag gaan om er een te maken.
 Hier zijn we een wiskundig spelletje aan het spelen waarbij de kleuters de juiste paddenstoel moesten zoeken bv. een rode, grote paddenstoel met stippen of een paarse, kleine zonder stippen, ...  Ik was zelf verrast dat onze kleuters dit zeer goed konden.
Ons poppenhuis in de klas werd tijdelijk omgetoverd tot een echt paddenstoelenhuisje en in onze poppenhoek stond ook plots een grote paddenstoel en enkele kleine om op te zitten.
We hebben deze week ook naar een filmpje van koekeloere gekeken van schooltv.  Dit had de titel 'een buik vol paddenstoelen' en onze kleuters hebben hiervan geleerd dat je nooit paddenstoelen mag opeten die je in het bos of ergens is het gras vindt.
Het liedje dat we geleerd hebben vonden onze kleuters super!  Daarom dat ik het dan ook eens gefilmd heb zodat jullie even kunnen meegenieten.
En bij paddenstoelen horen natuurlijk ook kabouters.  Hier hebben onze kleuters ook hard aan gewerkt.
En als afsluiter hebben we nog een gezelschapsspel gespeeld waarbij de kleuters de juiste kleur moesten zoeken onder de paddenstoeltjes die ze met de kleurendobbelsteen hadden gegooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten