vrijdag 16 november 2012

Thema: grootouders

Deze week stonden onze grootouders centraal in de klas.  We hebben dan ook hard geknutseld om hen eens te verrassen met een cadeautje.  Wisten jullie dat onze kleuters ook wel eens gaan logeren bij hun grootouders.  Wij hebben even gekeken wat we dan allemaal kunnen meenemen in onze logeerkoffer.
We zijn dan ook zelf aan de slag gegaan met het inkleuren en uitknippen van allerlei logeerspullen om die dan in onze eigen koffer op te kleven.
Bij het bekijken van de foto's van de grootouders hebben we verschillende namen horen passeren die onze kleuters gebruiken als ze het over hen hebben.  We hebben ze dan ook even eens opgeschreven op een blad.
En dan zijn we natuurlijk ook aan de slag gegaan met het maken van ons knutselwerkje.
En dit was dan het prachtige resultaat!  Een versierde doos papieren zakdoekjes.
 En we hebben dan ook nog eens een prachtige wenskaart gemaakt met een beschermengeltje erop.
Sinds kort hebben we ook een computer in onze klas staan, en ik moet zeggen dat er al enkele kleuters daar goed mee kunnen werken.  Jong geleerd is oud gedaan zeker!
En ook tekenen op de lichtbak was NIEUW vanaf deze week en ik moet zeggen dat dit een heus succes was.  Spelend de fijne motoriek oefenen, wat moet dat nog meer zijn :-)
Hier zijn we met parels een rij aan het maken waarbij onze kleuters een kleurpatroon moeten verder zetten van 2 verschillende kleuren.  Nadat we dit klassikaal hadden geoefend gingen onze kleuters aan de slag om oma een mooie ketting te geven door het kleurpatroon juist verder te kleuren.
Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog heel creatief gespeeld.
Vrijdag zijn dan ook nog eens per klas een miss en mister fluo gekozen en bij ons zijn dit Sem en Hasse geworden.  Voor meer foto's kan je terecht op de website van onze school.  Het was heel mooi om iedereen in het fluo te zien en hopelijk blijven die fluo hesjes nog lang zichtbaar op onze school.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten