donderdag 7 februari 2013

Carnaval

Carnaval vieren is iets dat kleuters ontzettend graag doen, en omdat ze in school geen confetti mogen meebrengen tijdens het carnavalfeest zijn we er in de klas dan maar zelf mee aan de slag gegaan.
En we hebben ook een leuk carnavalshoedje geknutseld dat we als clowns mee naar huis hebben genomen.
 Logiset van carnavalshoedjes waarbij de kleuters een hoedje moesten zoeken naargelang de opdrachtkaarten die de juf liet zien bv een roos groot punthoedje zonder bolletjes.  En dit konden ze super goed moet ik zeggen.
 Deze week was ook de poster helemaal vol waarop Sem elke dag zijn oogplakker mag opkleven.  Die heeft hij van de oogarts gekregen.  En alle kleuters vonden hem heel mooi.
 Met de verkleedspullen van in de poppenhoek hebben de kleuters zich ook vaak verkleed en dit gaf zulke grappige foto's:
 Tekenen op de lichtbak blijft keer op keer een succes en de kleuters hun schrijfmotoriek gaat er zienderogen op vooruit.
 Vanaf deze week hadden we (nieuw) speelgoed in onze klas waar de kleuters dol op waren.  Onze juf had haar barbiepoppen en toebehoren van toen zij nog klein was mee naar school gebracht en ik moet zeggen dat dit een echt succes was.
Hier zijn onze kleuters over confettibolletjes aan het schrijven met stiften om hun schrijfmotoriek te oefenen.
 Bij het liedje 'Gekke bekken trekken' dat we geleerd hebben rond het thema carnaval hoort natuurlijk ook een foto bij waarop onze kleuters allemaal een gekke bek trekken :-)
 Bij deze oefening zijn we de begrippen 'op, onder, naast en boven' aan het oefenen door blokjes op de juiste plaats te leggen die de juf ons verteld bv. leg een blokje naast de indiaan, leg een blokje onder de prinses, ...
 Prenten uitknippen en logisch rangschikken waarbij een meneer zich schminkt als clown.
 Hoeden uitknippen en op de juiste carnavalspersoon zijn hoofd kleven.
 En op naar het carnavalsfeest van morgen op school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten