zaterdag 1 maart 2014

Thema carnaval

Deze week zijn we begonnen met een voorstelling van tik tak rond het thema 'carnaval'.  Spijtig genoeg zijn we hier foto's van vergeten te trekken maar onze kleuters hebben er zoals altijd weer van genoten hoor.  Op maandag hebben we de werkjes van vorige week vrijdag nog even verder afgewerkt.  Op het einde van de dag hebben nog een oefening 'muziek beluisteren' gedaan met onze klepperman.  Op de maat van de muziek moesten onze kleuters mee tikken met de tikstokjes terwijl de klepperman met zijn mond klepperde.  En na een tijdje veranderde de muziek waardoor ze dan weer met linten mochten zwaaien.  Dit hebben we deze week wel 2 gedaan.
 Op dinsdag hebben alle kinderen op school verse warme chocolademelk gekregen als eindbeloning omdat ze tijdens de donkere periode in de winter hun fluohesje altijd zo flink hebben gedragen.  Na de krokusvakantie moeten onze kinderen dit niet meer aandoen om naar school te komen.  Maar zij die willen mogen dit natuurlijk blijven doen.
 We hebben ook nog geluisterd naar het verhaal van 'Joppie verkleedt zich' met CD.
 Aansluitend hierop hebben we een oefening gedaan op logisch rangschikken.  Een jongen gaat zich verkleden als clown.  Deze oefening lukte bij iedereen heel goed.
 Als tussendoortje konden onze kleuters ook nog een werkje maken waarbij het voorbereidend schrijven geoefend werd.  Dit heeft wel niet iedereen gemaakt.
 Nog luisteren naar een verhaal van Anna die carnaval gaat vieren.
 En op vrijdag was het dan eindelijk zover.  Iedereen mocht verkleed naar school komen.  En in onze klas hebben we dan ook een modeshow gehouden.  
 
Geniet maar even mee van de modeshow.  Ik heb de videobestanden wel moeten verkleinen omdat ze anders te groot waren om op de klasblog te zetten.  Hierdoor is de kwaliteit wel minder, maar zeker niet minder mooi om naar je kleine kapoen te kijken hè :-)
Na de speeltijd hebben alle kleuters een lekker carnavalstaartje gekregen.  Smullen maar!
 En dan was het natuurlijk tijd om carnaval te gaan vieren in de turnzaal.  Plezier alom!
 We hebben de toch wel drukke week afgesloten met onze duikelaars.  Die duikelen op een toch wel leuk muziekje ofwel naar voor en achter of van links naar rechts.  De bewegingen moesten onze kleuters dan ook meedoen.
 En nu is het dan eindelijk tijd om eens goed uit te rusten in de vakantie want dat hebben onze kleuters dubbel en dik verdiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten