dinsdag 27 mei 2014

Thema baby's

We zijn de week begonnen met onze schoolreis naar 'de kloek'.  Het was echt stralend weer en de kinderen hebben zich super goed geamuseerd.  Voor de foto's kan je kijken op de website van school.
Op dinsdag kwam de mama van Lotte naar onze klas met Dries, het babybroertje van Lotte.  Hij is in bad geweest en dat vonden onze kleuters super om te zien.  Na zijn badje was hij zo ontspannen dat hij onmiddellijk in slaap is gevallen in de kinderwagen.
 Ook Flor was vorige week jarig geweest maar omdat hij toen ziek was hebben we zijn verjaardag een weekje later gevierd in de klas.
 Al de babyfoto's die onze kleuters hadden mogen meebrengen hebben een mooie plaats gekregen in onze zithoek.  Onze kleuters vinden het heel leuk om deze te bekijken.  Schattig toch!
 We hebben deze week ook geluisterd naar het verhaal van 'Kaatje en mama's buik' en het verhaal 'Kaatje en haar broertje' verteld met ons verteltheater.
 Kinderwagen knutselen.
 Logisch rangschikken van zwangere mama tot kleuter.
 
Onze poppenkamer was verrijkt met een verzorgingstafel waarop ze de babypoppen konden verzorgen als echte baby's.  Leuk dat dit was.
 Tekenen op de lichtbak rond het thema 'baby's.
 En we hebben niet alleen een baby in de klas op bezoek gehad die al geboren was.  De mama van Eef is ons ook een bezoekje komen brengen om ons haar zwangere buik te tonen aan de kleuters.  Ze had ook prachtige echo's meegebracht en de aftelkalender van Eef en haar zusjes want wachten kan toch lang duren hè voor zo'n kleuter :-)
 Wiskundige activiteit rond vol en leeg.  Hier moesten onze kleuters de papflessen opkleven van vol naar leeg.
 
We hebben ook geluisterd naar dit leuke verhaal dat op een grappige maar toch wel duidelijke manier naar kleuters toe verteld hoe een kindje juiste gemaakt wordt en groeit.
 Zie toch eens wat een dikke vrienden Hanne en Laure zijn.  Dit was echt wel een foto waard niet?
Dit liedje hebben we deze week geleerd.  Bekijk en beluister het maar even mee.
En ook Hanne was jarig en dat hebben we met z'n allen gevierd.
 Nu alle kleuters Boris is een keertje hebben meegenomen naar huis om bij hen te gaan logeren hebben we het boekje met de verhalen en foto's in bij in onze boekenhoek gezet.  En plezier dat onze kleuters daar al aan gehad hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten