zaterdag 7 juni 2014

Thema voertuigen

Deze week hebben we een beetje een dubbele themaweek gehad.  We hebben geleerd rond het thema voertuigen maar tussendoor hebben we ook geknutseld voor al die lieve papa's die zondag in de bloemetjes worden gezet.  Kijk maar even mee wat we allemaal gedaan hebben.
We zijn de week begonnen met tik tak rond voertuigen.
 Werkblaadje rond de rijrichting van de auto's
 
Knutselen voor papa met klei.
 Voertuigen overtekenen op de lichtbak
 
Tussendoor ook wat spelen in de klas.
 Cadeautje voor papa schilderen.
 We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'Karel in de trein'.  
 Vrij spel
 Een papiertje voor onze foto op te kleven versieren met de techniek 'knikkers door verf rollen'.  Wat gaat papa toch blij zijn met ons cadeautje :-)
 Voorbereidend schrijven rond voertuigen.
 Nadat we enkele verschillende vrachtwagens hadden waargenomen zijn we zelf aan de slag gegaan met het schilderen van een vrachtwagen.
 Sébastien heeft zelfs een stuur van een auto gemaakt met de magneetblokken.
 En hier staan al die mooie cadeautjes voor papa te schitteren.
Vrij spelen in de klas.
 En op vrijdag is de papa van juf Annelien met de moto naar school gekomen.  We hebben deze eerst eens van heel dichtbij waargenomen.  Enkele kleuters mochten ook eens de helm op hun hoofd passen.  En we hebben bijna allemaal eens op de moto mogen zitten.  Juf Linda heeft zelfs een ritje mogen meerijden op de speelplaats.  Meer foto's vind je op de website van onze school.
 
We hebben deze week ook al heel hard geoefend voor het schoolfeest en dit gaan we natuurlijk de 2 komende weken nog veel doen :-)

En nu even genieten van het mooie weer en het verlengde weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten