vrijdag 3 oktober 2014

Thema vissen

Deze week zijn we begonnen met het kijken naar tik tak.  Dit hadden we dan ook helemaal ingekleed in het thema 'vissen'.  Door op de link te drukken kan je zelf eens meegenieten van onze voorstelling en zo hebben jullie ineens is een idee van hoe het er juist uitziet.
Na tik tak kwamen we terug in onze klas en we hadden toch wel een nieuw vriendje zeker.  Een goudvisje.  Deze hebben we natuurlijk van heel dichtbij bekeken en zo ook ineens is de verschillende delen van een vis besproken.  
Dan zijn we zelf aan de slag gegaan met verf en rollers om een groot karton helemaal blauw te schilderen voor ons groepswerk.
Spelen met plastieken vissen.
Na de waarneming van onze echte goudvis en het bekijken van verschillend beeldmateriaal van vissen hebben onze kleuters ook zelf vissen getekend voor op ons groepswerk te kleven.
Verhaal van 'klein wit visje' vertellen a.d.h.v. het prentenboek zelf ondersteund met knuffels uit het verhaal.  Met de knuffels hebben onze kleuters nadien het verhaal zelf nog nagespeeld.
Klein wit visje maken door gekleurde papiertjes bovenaan te kleven net zoals in het verhaal.
 

Dansen op het liedje 'Blub, ik ben een visje' van K3
Op uitstap naar de Balderhoeve om daar naar verschillende vissen te gaan kijken.  En het waren er veel hoor.  Meer foto's kan je vinden op de website van school.
Dramatiseren van het verhaal 'klein wit visje'.  Dit hebben onze kleuters zeer goed gedaan en ze vonden het zelfs zo leuk dat we het 2 keer herhaald hebben.
Met stokpopjes het verhaal 'klein wit visje' naspelen in ons theatertje.
Spelen met de barbies.
Memory spelen van klein wit visje
 Ons groepswerk verder afwerken door van de handafdrukken van onze kleuters octopussen te maken.
 Luchtbellen stempelen met een koker van keukenrol.
En kijk eens wat een prachtig eindresultaat het is geworden.
 Kralen aanrijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten