vrijdag 5 december 2014

Sinterklaas deel 2

Tijdens de 2de week van Sinterklaas zijn we begonnen met het kijken naar het filmpje van koekeloere nl. 'Sinterkaas 1'.  Door op onderstaande link te drukken kan je het filmpje nog eens terug bekijken.
Daarna zijn we onze zwarte Piet verder gaan afwerken.  Hier zijn ze de voeten aan het inkleuren om ze nadien uit te prikken.
Filmpje van koekeloere in de namiddag nog eens terug bekijken op de computer in de klas.
Kijken in de speelgoedboekjes blijven ze leuk vinden.
Spelen in de poppenkamer en aan tafel in de klas.
We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'De Spiekpietjes' en het echte Spiekpietje was ook aanwezig in onze klas.
Dinsdag hebben onze kleuters samen met de kleuters van juf Linda kunnen genieten van een muzikaal schimmenspel rond Sinterklaas.  Echt leuk was dit.
En na de turnles van juf Tess kwamen onze kleuters allemaal heel fier terug met een echte Pietenmedaille.  
Gezichtje voor onze zwarte Piet zwart stempelen met kurken stoppen.
Voelspel met de voeldoos.  Er zaten allerlei verschillende voorwerpen in en onze kleuters moesten dan bv. de auto eruit zoeken zonder te kijken.
Woensdag hebben we geluisterd naar het verhaal van 'Karel viert Sinterklaas' met de kamishibai.
Pietenmuts volstempelen met waterverfstempels voor onze zwarte Piet.  Dit gaf heel mooie resultaten.
En dit is dan het eindresultaat van al dat harde werken.
Met alle kleuters van onze school hebben we een grote stoomboot geknutseld.  En onze kleuters hebben de vlaggetjes gemaakt.  Het is een prachtige stoomboot geworden die nu staat te pronken aan de inkomhal van de school.

Creatief vertellen bij prenten rond Sinterklaas.  Samen hebben onze kleuters hier een leuk verhaal rond gemaakt.  Lees maar even mee:
Prent 1: Zaza heeft zijn pyama aangedaan.  Hij zet 2 schoenen klaar.  Hij heeft een tekening gemaakt.  Zaza heeft een wortel in zijn schoen gestopt.
Prent 2: Zaza gaat slapen.  Hij heeft zijn knuffelkonijn vast.  Buiten is het donker en zien we sterren.
Prent 3: Sinterklaas en Slecht weer vandaag zijn naar het huis van Zaza aan het wandelen.  het is aan het sneeuwen buiten.
Prent 4: Sinterklaas is geweest.  Zaza is blij en springt in de lucht.  Hij heeft cadeautjes gekregen.  Een bal, een auto, een tekendoos, speculaas en een snoepje.
En donderdag hebben we natuurlijk ook onze schoen klaargezet voor de klas.  We hebben samen een brief geschreven en die erbij gestopt.  Nu maar hopen dat de Sint toch enkele dingen brengt van ons briefje :-)
Werkje waarbij onze kleuters eerst prentjes moesten uitknippen en daarna alles wat bij Sinterklaas hoort onder elkaar kleven en wat bij zwarte Piet hoort ook onder elkaar kleven.
Werkblaadje waarbij we in elke rij telkens het grootste voorwerp moesten kleuren.  En dit hebben ze goed gedaan.
Tekenen op de lichtbak is een echt succes aan het worden.
Onze aftelkalender van de voorbije 2 weken naar de komst van Sinterklaas.
Het verhaal 'Klaasje Sinterklaasje' was heel mooi om naar te luisteren.
Het eindresultaat van onze pietenmutsen die we gaan opzetten als de Sint naar school komt.
En vrijdag was dan eindelijk de dag aangebroken waar alle kinderen zo lang hadden naar uitgekeken.  Sinterklaas en zwarte Piet kwamen naar school.  Zwarte Piet was wel eerst de weg een beetje kwijt want hij zat vast op het dak van school en vond Sinterklaas ook niet meer terug.  Maar het heeft gelukkig niet lang geduurd voor ze elkaar terug hadden gevonden.
 En in de klas hebben we een liedje gezongen voor Sinterklaas, mooi speelgoed gekregen om in de klas mee te spelen en ook iets moois en lekkers gekregen om mee naar huis te nemen.
Koekjes en snoepjes rapen die zwarte Piet in het rond had gestrooid.
 Kijk eens wat voor moois de Sint heeft meegebracht voor onze klas.  Houten ridders en prinsessen voor ons kasteel, playmobil 123 en tollo (speelhuisje en popjes)
 En spelen maar met het nieuwe speelgoed.
 Om de dag af te sluiten hebben we nog geluisterd naar een mooi verhaal van 'Rikki helpt Sinterklaas' verteld met de kamishibai.
 Dank u wel Sinterklaas en zwarte Piet voor al het mooie speelgoed dat jullie voor ons hebben meegebracht.  En hopelijk tot volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten