vrijdag 5 juni 2015

We gaan kamperen!

Deze week zijn we begonnen met het kijken naar een filmpje van koekeloere rond kamperen.  Kijk een geniet maar even mee door op onderstaande link te klikken:
 We hebben ook een waarneming gedaan van een echte tent en onze kleuters hebben deze mee helpen opzetten.   En leuk dat ze dit vonden.
 En bij een tent horen natuurlijk ook kampeerspullen.  Even uittesten!
En hier is onze poppenkamer omgetoverd tot een echte camping.
 
We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'Op kamp' dat verteld werd met een CD.
 Op dinsdag hebben alle kleuters kunnen genieten van een prachtig poppenspel.  De kapitein is met zijn blauwe schavuit naar onze school gekomen.  En in de blauwe schavuit mochten onze kleuters dan plaats nemen om te kunnen genieten van het verhaal 'Grijsje'.  Dit was puur genieten voor onze kleuters.  Voor herhaling vatbaar! 
Kijk en geniet even mee van een kort stukje:
 Tussen al dat harde oefenen voor het schoolfeest hebben we toch ook nog een beetje gewerkt in onze klas.  Hier zijn onze kleuters een tent aan het versieren met gekleurde vierkantjes.  Ze moesten hiermee zelf een patroon maken van 2 verschillende kleuren dat ze dan moesten herhalen.
 In de tent hebben ze ook al hard gespeeld.  Plezier verzekerd!
 We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'Klein konijn gaat logeren' verteld met de kamishibai.
 En Zïas is ondertussen ook al 4 jaar geworden.  Hip hip hoera!
En morgen is het dan eindelijk zover!  Schoolfeest.  Een moment waar onze kleuters de voorbije week hard naartoe hebben geleefd.  We hebben super veel geoefend en het resultaat mag er zeker en vast zijn!  Tot morgen allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten