vrijdag 13 november 2015

Logeren bij oma en opa

Na een deugddoende vakantie zijn we begonnen met het vieren van Kasper zijn verjaardag want hij was jarig in de vakantie.  
 En dan prikken maar voor onze wenskaart voor de grootouders.  Maar om deze te mogen bewonderen gaan ze toch nog even moeten wachten tot het grootouderfeest van binnenkort.
Hier nog een foto van ons egeltje dat we voor de vakantie gemaakt hebben. 
 Onze fotoboeken zijn ook eindelijk klaar geraakt en zijn vanaf dag 1 al onmiddellijk een groot succes.  Zowel die van de ouders als van de grootouders vinden ze fantastisch om in te kijken.
En we hebben op het einde van de dag nog geluisterd naar het verhaal van 'Kas bij opa en oma'.
 Op dinsdag hebben we de verjaardag van Syme gevierd omdat ook hij jarig was in de vakantie.  We hebben ook deze keer weer kunnen smullen van zeer lekkere cakejes.
 We hebben ook een kleurentelspel gespeeld waarbij onze kleuters zowel met de kleurendobbelsteen als met de dobbelsteen met stippen moesten gooien.  Dan moesten ze evenveel onderbroeken nemen in de juiste kleur en mochten ze deze in de koffer leggen.
 En ook Jules gaat graag logeren bij zijn grootouders.  Bij dit zelfgemaakte spel moesten onze kleuters het juiste dekentje zoeken voor Jules.  
Op het einde van de dag hebben we nog geluisterd naar het verhaal 'De oma van Jules'.
 
Op donderdag stond er een logeerkoffer in onze klas.  Wat zouden we allemaal kunnen meenemen naar oma en opa als we daar gaan logeren?  Onze kleuters wisten veel dingen op te noemen die zij zouden meenemen.  We hebben dan ook eens een kijkje genomen in de logeerkoffer van onze klas en veel dingen zaten er dan ook in die onze kleuters hadden benoemd.
 We hebben ook eens in het fotoboek van de grootouders gekeken en alle kleuters mochten van hun eigen grootouders vertellen hoe zij deze noemden.  Dit hebben we dan ook eens op een papier genoteerd en zoals je kan zien zijn er toch veel verschillende benamingen uit de bus gekomen he voor die lieve grootouders.
Bij dit zelfgemaakte spel moesten onze kleuters kijken wat er op hun lijstje stond afgebeeld.  Deze afbeeldingen moesten ze dan gaan zoeken en in hun logeerkoffer leggen.
 Op vrijdag hebben we geluisterd naar het verhaal 'Kaatje en haar oma' verteld met de kamishibai.
 Ik had deze week nog 2 nieuwe fotoboekjes gemaakt voor in de boekenhoek.  Eentje met foto's over het spelen in de speeltuin van toen het nog mooi weer was in het begin van het schooljaar en eentje met foto's over onze uitstap naar het bos.  Fotoboeken zijn altijd leuk om in te kijken hè.
 Hier zijn onze kleuters een vlaggenlijn aan het kleven voor het grootouderfeest.  Ze mochten 2 kleuren kiezen waarmee ze dan een patroon mochten kleven van bv 1 rode en 1 gele en dit dan verder afwerken.
 Hier zijn onze kleuters op zoekplaten over de grootouders afbeeldingen aan het zoeken die op kleine kaartjes stonden afgebeeld.  En dit vonden ze super om te doen.
 En in de namiddag hebben we natuurlijk weer opendeurtje gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten