zondag 5 juni 2016

Thema de boerderij

We zijn het thema begonnen met het bekijken en bespreken van een vertelplaat rond de boerderij.  Hierover wisten onze kleuters vanalles te vertellen.
 Dan hebben we een muzikale activiteit gedaan die we in de loop van de week nog eens hebben herhaald omdat onze kleuters ze zo leuk vonden.  Dit is een geluidsvierkant waarbij onze kleuters verschillende dierengeluiden moeten maken en dit op verschillende manieren bv. luid-stil, blij-boos, snel-traag, ...  En Fien de handpop kwam hierbij ook een kijkje nemen.
 Boerderijlotto spelen met het draairad.
 Kijken en puzzelen in de boekjes rond de boerderij die enkele kleuters mee naar school hadden gebracht.
 Boerderijdieren uitknippen en ze nadien terug in elkaar puzzelen en opkleven.
 Spelen met speelgoed rond de boerderij.
 We hebben ook geluisterd naar het verhaal van 'Anna op de boerderij'
 Stapeldieren rond de boerderij waarbij ze aan de hand van de opdrachtkaarten de juiste dieren op elkaar moesten stapelen.
 Tekenen op de lichtbak rond de boerderij.
 Verstopmemory spelen rond de boerderij.
 Nog wat vrij spelen in de klas.
We hebben deze week nog super hard geoefend voor het schoolfeest waardoor er wat minder gewerkt is in de klas en wat meer gedanst is geweest maar onze kleuters vonden het reuzeleuk en hopelijk hebben jullie afgelopen zaterdag allemaal mee genoten van onze danstalenten.  Volgende week werken we nog een weekje verder rond de boerderij want nu woensdag gaan we dan ook op uitstap naar de boerderij bij Kobe thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten