zondag 18 september 2016

Thema appels en peren

Voor alle mama's en papa's die ons goeiemorgendliedje ook eens mee willen zingen.  Hier een filmpje waarin onze kleuters zingen en dansen.  
Dit is ons vast ritueel 's morgens in de klas:
https://youtu.be/MfyGOmpgzo0

En zo hebben we ook nog ons weerliedje dat we elke morgen zingen:
https://youtu.be/mcJZNK_eaZc

Op maandag hadden onze kleuters allemaal een appel bij en de juf had ook enkele lekkere peren meegebracht.  We hebben deze eerst goed bekeken.  Gekeken welke kleur ze allemaal hadden, welke vorm, hoe de verschillende delen allemaal noemden, groot en klein bij elkaar gelegd, ...  En Evo had 2 volle emmers appels bij van de appelboom bij hem thuis.  Daar gaan we lekkere appelmoes van maken.
 En natuurlijk hebben we van enkele appels en peren ook geproefd.  

 Daarna zijn we aan de slag gegaan met verschillend fruit in stukjes te snijden of te persen om hier lekkere fruitijsjes van te maken.  Want met dit warme weer gaan ze heerlijk smaken.



 En van de heerlijke smoothie die nog over was hebben we natuurlijk allemaal geproefd.  Lekker dat dit was!



Werkblaadje waarbij onze kleuters de appels rood moesten kleuren en de peren groen.

 Op dinsdag hebben we eerst naar het verhaal 'Appelmoes' geluisterd en dan zijn we zelf aan de slag gegaan met het maken van appelmoes.




 En smullen maar van die heerlijke appelmoes!







 En in de namiddag was het zo warm dat het smullen van onze overheerlijke zelfgemaakte  fruitijsjes als geroepen kwam.  




 Op woensdag zijn we samen met de kleuters van juf Lore naar de fruitwinkel geweest.  We hebben daar gekeken en geproefd welk  fruit en welke groenten  ze daar allemaal verkochten, we hebben een kijkje mogen nemen in de koelcel achteraan waar al het fruit en de groenten bewaard worden en bij het naar huis gaan hebben we allemaal een lekkere sinaasappel gekregen.








 Het gezelschapsspel 'Mijn eerste boomgaard' spelen.






 Op donderdag hebben we eerst geluisterd naar het verhaal 'Anna eet graag fruit' en daarna hebben we de lekkere sinaasappels die we in de fruitwinkel gekregen hadden geperst en opgedronken.




 Kijk en geniet mee van een voorstelling van tik tak in het thema appels en peren.  Hopelijk vinden jullie het even mooi als onze kapoenen want naar dit moment kijken ze elke keer opnieuw weer naar uit.
https://youtu.be/n--IsEJij00

Appels en peren schilderen.


 Op vrijdag was het strapdag en dat hebben we in de voormiddag gevierd.  We hebben eerst met de hele school de strapdans gedanst.

 En dan hebben we de eerste fietsstraat in Berlaar feestelijk geopend.  Hierbij mocht van elke klas 1 kleuter dat met de fiets naar school was gekomen tijdens de opening door de straat fietsen.  En de burgemeester was ook van de partij.





 En RTV was ook aanwezig op de opening van de fietsstraat.  Hierbij vinden jullie de korte reportage.
http://rtv.be/artikels/eerste-fietsstraat-van-berlaar-ingehuldigd-o-a29792

En hier ook nog enkele foto's van het spelen in de klas.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten