vrijdag 7 oktober 2016

Roodkapje

We zijn de week begonnen met het vertellen van het verhaal van Roodkapje met de kamishibai.  Ik heb geprobeerd om het niet al te eng te vertellen want zoals jullie wel zullen weten zijn de meeste sprookjes toch wel wat aan de gruwelijke kant voor zo'n jonge kapoenen als die van mijn klas.  Maar ze leefden zich dan ook onmiddellijk in.  Vooral toen ze de verkleedkleren die ik had meegebracht naar de klas eens mochten aandoen.  Daar hebben ze nadien veel speelplezier aan beleefd in de poppenhoek.


 Na het verhaal zijn we aan de slag gegaan met het inkleuren van het hoofd van Roodkapje en nadien moesten ze haar kleren en haar mandje erbij schilderen.






 Plasticinekaarten van de wolf waarbij onze kleuters de tanden moesten boetseren.  En kijk eens hoe goed ze dit konden.


 Veel speelplezier in de poppenhoek met de verkleedkleren van Roodkapje, de jager, de wolf en grootmoeder.









 Kimspel waarbij onze kleuters moesten raden welk voorwerp er weg was van Roodkapje.
 Dinsdag zijn we begonnen met de verjaardag van Lisse te vieren in de klas.  En ze had voor iedereen een heel gezonde traktatie bij.  Het was dan ook super lekker!











 Lili had een sprookjespuzzel mee naar de klas genomen waar enkele kleuters mooi mee gespeeld hebben.

 En we hebben deze week ook al een knipwerkje gemaakt.  Bij sommige kleuters lukte dit al heel goed, andere moeten nog wat oefenen maar ze hebben goed hun best gedaan.





 En aangezien de jarige een verhaal mag kiezen hebben we hier ook nog naar geluisterd op het einde van de dag.
 Woensdag hebben onze kleuters kunnen genieten van een poppenspel dat ik samen met juf Lore heb gespeeld.  Nadien mochten enkele kleuters het verhaal van Roodkapje komen dramatiseren.  Een dikke pluim voor onze kapoenen want ze hebben dit super goed gedaan!











 Evo had ook nog een verhaal van Roodkapje meegebracht naar de klas.  En wel een heel speciaal want het verhaal was ingesproken door zijn papa.  Dit vonden ze reuzeleuk om te horen.


 Als verrijking hebben de kleuters het tafelpoppenspel van Roodkapje ook in onze klas nog kunnen naspelen.  Mooi om te zien hoe sommige opgingen in hun rol.








 Memory spelen van Roodkapje.

 En van een kartonnen bordje dat onze kleuters bruin moesten schilderen hebben we een wolf gemaakt.

 Het begrip 'evenveel' oefenen door met de dobbelsteen te gooien en daarna evenveel koekjes in het mandje van Roodkapje te leggen.





 De oren en de tanden uitprikken voor onze wolf.




 We hebben ook nog gekeken naar het Eftelingsprookje van Roodkapje.  Dit hebben we wel 2 keer gekeken.  Zo mooi vonden ze het.


 We hebben het verhaal van Roodkapje ook nog eens terug verteld a.d.h.v. vertelstenen en vingerpopjes.
 Vrijdag hebben we de verjaardag van Lien gevierd in de klas.  En ze had samen met haar oma lekkere cakejes gemaakt.  Dat was weeral smullen.  En voor de klas had ze een prachtig prentenboek meegebracht waar we binnenkort naar gaan luisteren als we rond de herfst werken in de klas.
















 En op vrijdag heb ik samen met juf Lore (die nu juf Linda vervangt) opendeurtje gedaan.  Met als gevolg dat bijna al mijn kleuters bij juf Linda in de klas zaten :-)












 En om de week leuk af te sluiten hebben we nog gezongen en gedanst op het liedje van Roodkapje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten