maandag 2 oktober 2017

Mijn lichaam van kop tot teen

Deze week hebben we ons lichaam van kop tot teen ontdekt.  We hebben verschillende lichaamsdelen op prenten verwoord en bij onszelf aangeduid.  

 En we hadden ook nog een pop die helemaal in stukjes was gevallen.  Onze kleuters hebben ze terug helpen maken en dit ging heel vlot!


 Elke kleuter heeft ook zichzelf onder de douche mogen schilderen.  Hierbij hebben we eerst ons lichaamsschema overlopen om geen lichaamsdelen te vergeten.  


 Tussendoor wat spelen in de klas.

 Popjes van Jules en Marie aankleden was ook leuk om te doen.

 Plasticinekaarten waarbij onze kapoenen het gezicht konden boetseren.

 Knippen, knippen, knippen hebben onze kleuters gedaan.  Om nadien hun kindje terug in elkaar te puzzelen en op te kleven.




 En al tekenend hebben we een versje geleerd.



 We hebben ook geluisterd naar het mooie verhaal van 'Rikki' waarin we de boodschap kregen dat het niet erg is dat we allemaal anders zijn.  En dat we vooral elkaar moeten leren respecteren zoals we zijn.
 De voorbije dagen was het 's morgens heel mistig geweest, maar aangezien we hiervan geen prentje hadden hangen bij onze weerkalender heeft Clara hier zelf voor gezorgd.  En fier dat ze was.  Nog is een dikke merci hiervoor Clara xxx
 We hebben woensdag ook gekeken naar een voorstelling van tik tak.  En ook onze kapoenen hebben hiervan enkele dingen mogen naspelen.  
Van sommige hebben ik een kort filmpje gemaakt.  Kijk en geniet maar even mee:








 We hebben ons ook eens gemeten.  En Clara en Liano zijn het grootste meisje en jongen van de klas en Emma en Ward zijn de kleinste van de klas.  Dit vonden ze wel eens leuk om te doen.



 Nog een beetje spelen in de klas.




 Kleuropdracht rond de verschillende lichaamsdelen maken bij de juf.


 Lichaamsmassage geven bij elkaar.  Een momentje puur genieten!

 En op vrijdag hebben we voor de eerste keer yoga gedaan.  Bewust worden van ons lichaam.  Dit vonden ze gewoon super.  Zeker voor herhaling vatbaar.









 En we hebben ook nog gepuzzeld op vrijdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten