zondag 10 december 2017

Sinterklaas

De spiekpietjes zijn weer aangekomen in ons land en ze hadden zich ook in onze klas verstopt.  Het heeft wel enkele dagen geduurd voor ze er eentje hadden ontdekt.
 De staf van Sinterklaas met plasticine volkleven.
 Kijken in de speelgoedboekjes is toch ohhhhhh zo leuk.  Blijft elk jaar opnieuw een topper!!!



 Speelgoedprentjes uitknippen voor een speelgoedzak van te maken voor op ons hoofd te zetten voor als de Sint op bezoek komt in school.







De poppenhoek is verrijkt met verkleedkleren van Sinterklaas en zwarte piet.



 Kijk en geniet even mee van een grappig momentje in de poppenhoek:



 Tekeningen van Sinterklaas overtekenen op de lichtbak.
 


 De mama van Emma is ook nog langsgeweest in onze klas om een verhaal te komen voorlezen.
 Het spel 'stapelpietjes' spelen.  Hierbij moeten onze kleuters proberen om zoveel mogelijk pietjes op elkaar ze stapelen.


Nog wat spelen in de klas.

 We hebben ook gekeken naar 2 filmpjes van 'Dag Sinterklaas'.
 Ook ons schoentje hebben we klaargezet aan de schouw in onze poppenhoek.

 Sinterklaas, zwarte piet of de stoomboot schilderen.  Onze kapoenen mochten zelf kiezen welke ze juist wilde schilderen.


 Poppenkast spelen met de handpoppen van Sinterklaas en zwarte piet.
En als laatste is de mama van Clara ook nog een verhaal komen voorlezen in de klas.  Aan alle ouders/grootouders die de voorbije 2 weken een verhaal zijn komen voorlezen wil ik via deze weg nog eens een dikke merci zeggen.

Op donderdag was ik op bijscholing toen de toneelvoorstelling 'Het kakelnest' is langs geweest op onze school.  Onze kleuters hebben toen kunnen genieten van een super mooie Sintvoorstelling.  Hier heb ik dus spijtig genoeg geen foto's van.

En op vrijdag kwamen we in school en snuffelpiet was langsgeweest.  Kijk en geniet maar even mee van dit momentje:


We hebben ook gekeken naar het eerste deel van een filmpje van koekeloere rond Sinterklaas.

 Om de techniek 'scheuren' nog eens wat te oefenen mochten onze kleuters zelf een kleur kiezen die ze mooi vonden.  Dat stuk papier hebben ze dan in stukjes mogen scheuren.  En nadien mochten ze de stukjes opkleven op een pietenmuts.  




En dan was het eindelijk de grote dag waar onze kleuters al zo lang naar hadden uitgekeken.  De Sint die naar school komt.  Maar hij kwam helemaal alleen aan op onze school.  Hij was zijn zwarte pieten kwijt en hij wist niet waar ze naartoe waren.  Maar toen kwam er plots een politiewagen de school opgereden.  Die kwamen de zwarte pieten terug brengen.  De politie had de zwarte pieten per ongeluk opgepakt omdat ze dachten dat het inbrekers waren.  Gelukkig is alles toch nog goed afgelopen!









 Terwijl we in de klas aan het wachten waren op de komst van de Sint hebben we onze aftelkalender nog gekleurd en geluisterd naar een verhaal.



 En toen hij eindelijk in onze klas aankwam hebben we met z'n allen een mooi liedje gezongen voor de Sint en zijn zwarte pieten.  We hebben Sinterklaas geholpen met het vasthouden van zijn staf.  En wat hadden ze weeral leuk speelgoed meegebracht voor in de klas.  Dank u wel Sinterklaas.  Hopelijk kom je volgend schooljaar weer terug!















 Spelen maar met al dat nieuwe speelgoed!





En niet alleen Sinterklaas was op bezoek geweest in onze klas.  We hebben vanaf maandag ook een nieuw kindje mogen verwelkomen in onze klas.  Welkom Elano!
 



 We hebben ook nog gekeken naar het vervolg van koekeloere.

 Samen met de kleuters van juf Lore en juf Linda hebben we naar een schimmenspel gekeken rond sinterklaas.




 Nog wat spelen in de klas.


 Naar dit mooie verhaal hebben we ook geluisterd.
 We hebben nog een geluidenspel gespeeld rond Sinterklaas.




 Ook hebben we nog kunnen genieten van een korte voorstelling rond afval.  'Viesvuilland' heette het toneeltje en ging over afval sorteren.














 En als afsluiter hebben we ook nog genoten van een voorstelling van tik tak rond Sinterklaas.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten