woensdag 9 mei 2018

Baby's

De voorbije 2 korte weken hebben we vanalles geleerd rond baby's.  Maar we hebben ook hard geknutseld aan ons cadeautje voor moederdag.

 Na een waarneming van allerlei babyspullen is er hard mee gespeeld.  Sommige kleuters werden dan ook echte mama's.   Kijk en geniet ook mee van een grappig filmpje van enkele kleuters:













 We hebben geluisterd naar dit mooie verhaal van Kaatje die een broertje krijgt.  En dit heette nu ook toevallig Bas, net zoals het broertje van Tijs.
 En we hebben ook naar een kort filmpje gekeken rond baby's van school tv.

 Foto's bekijken van hoe een baby groeit in de buik van mama.
 De mama van Tijs is op bezoek geweest in onze klas met Bas, het babybroertje van Tijs.  Ze heeft hem een badje gegeven en ook melk uit een flesje want hij had ontzettend grote honger.  We hebben echt genoten van jullie bezoekje :-)


















 Verder werken aan ons cadeautje voor mama.




 Bij dit supermooie weer van deze week hebben we natuurlijk ook weer in het water gespeeld buiten en met krijt op de grond getekend. 





 We hebben ook gekeken naar een filmpje van huisje, boompje, beestje dat over baby's ging.






 Spelen in de klas.  Kijk en geniet ook mee van een kort filmpje:







 De mama van Marie is ook naar de klas geweest met babybroertje Emiel.  Hij was ontzettend rustig want hij heeft de hele tijd geslapen.  Zelfs die kleine kleuterhandjes die hem af en toe aanraakten brachten hem niet uit zijn slaap.  We vonden het ook deze keer weer ontzettend leuk met dit bezoekje.







 We hebben ook naar het vervolgverhaal geluisterd van Kaatje.
 Al onze kleuters mochten ook een babyfoto en geboortekaartje van zichzelf meebrengen naar de klas.  Dit vonden ze ontzettend leuk om naar te kijken.  En ook om te raden wie welke baby was.  Nu hangen ze even te pronken in onze klas.

 We hebben ook geluisterd naar dit mooie verhaal van Anna en haar lieve mama.  Omdat het bijna Moederdag is, was dit echt wel toepasselijk.
 Fruitpap maken.


 En opsmullen natuurlijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten