zondag 23 september 2018

Onderweg naar school (verkeer)

Maandag hebben we geluisterd naar het verhaal van 'Anna in het verkeer' verteld met de kamishibai.  En Anna draagt een fietshelm als ze met de fiets gaat rijden.
En ook Nelle had een fietshelm bij omdat ook zij met de fiets naar school was gekomen.  En natuurlijk wou ze deze even laten zien aan iedereen.
 Maar ook het dragen van een fluohesje is heel belangrijk om goed gezien te worden in het verkeer.  En dit hebben onze kleuters zelf gemaakt.  Hiervoor moesten ze eerst snippers knippen van strookjes fluopapier.  Ze mochten zelf kiezen welke kleur ze hiervoor wilden nemen.  Op deze manier kon ik ook al direct zien wie al een beetje met een schaar overweg kan en wie nog niet.  Nadien moesten deze snippers worden opgeplakt.






 In de namiddag zijn we nog eens naar de speeltuin van school geweest omdat het nog is heel mooi weer was.  Hiervan heb ik dan ook eens een filmpje gemaakt.  Toen waren we er nog maar alleen.  Kijk en geniet maar mee:


Hier zijn we een sorteerspel aan het spelen.  Al de auto's moesten in de juiste kleur van garage geparkeerd worden.  Hierbij moesten ze de juiste kleur herkennen en benoemen.




 En nadien was het nog leuk om hiermee in de autohoek verder te spelen.
 Bij ons fluohesje dat we de dag voordien geknipt en beplakt hebben moesten we natuurlijk nu ook nog een kindje schilderen.



 Wat foto's dat ze vrij aan het spelen zijn.

Samen met juf Linda had ik een fietsparcours op de speelplaats gemaakt.  Hierbij moesten ze goed zien of het verkeerslicht op groen of rood stond en dan natuurlijk ook op tijd stoppen of verder rijden.  En tussen de kegels moesten ze zigzag rijden.
Hiervan heb ik ook een filmpje gemaakt:














 En in de namiddag hebben we er nog is van geprofiteerd om met de watertafels te spelen.  Want het warme weer gaat stilaan voorbij zijn voor dit jaar.

 Op woensdag mochten we in sportkleren naar school komen van de sportvereniging waar je bij bent.  En juf Tess had speciaal voor die dag 2 leuke opwarmingsliedjes voorzien die we met alle kleuters samen hebben gedanst.
Kijk en geniet maar mee:







 Nog wat spelen in de klas.


 En in de namiddag hebben we de picknick van vorige week nog is overgedaan maar deze keer met mooi weer.  Hiervan enkele sfeerfoto's.






Op donderdag hebben we tik tak gekeken rond verkeer.  En nadien mochten enkele kleuters hiervan iets naspelen.  Ook hier heb ik enkele filmpjes van gemaakt:




Op vrijdag was het strapdag.  We hebben toen eerst met de ganse school de strapdans gedanst en toen een wandeling gemaakt.  


 Eens terug in de klas hebben we nog eens schrijfdans gedaan van kronkelautootjes.  Dit vonden ze heel leuk om te doen.  Kijk en geniet maar even mee:







 En in de namiddag was het zonnetje gelukkig terug van de partij en hebben onze kapoenen naar hartenlust kunnen springen op het springkasteel.  Kunnen fietsen op de speelplaats en met stoepkrijt kunnen tekenen.   En ook even op het speeltoestel van de lagere school spelen was top!




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten