zaterdag 8 december 2018

Gooi wat in mijn schoentje!

Toen we maandag op school kwamen stond er in het halletje een tent.  Blijkbaar was deze tent van enkele zwarte pieten die waren blijven logeren in onze school.  En er lag een videoboodschap in de tent van de Sint.  Deze zijn we met alle kleuters samen in de grote refter gaan bekijken.  Kijk en geniet maar even mee:









 Nadien zijn we met onze klas alleen ook nog eens een kijkje gaan nemen in de tent.  Onze kapoenen vonden het best wel spannend dat de pieten bij ons op school waren blijven slapen.

 Terug in de klas konden onze kleuters kiezen of ze Sinterklaas, zwarte piet of de stoomboot wilden schilderen.  Dat hebben ze echt heel goed gedaan!






 We hebben ook nog gekeken naar een filmpje van koekeloere rond Sinterklaas.
 Hier zijn we met de ganse school op dag 2 de pietendans aan het dansen.  Want dit was de 2de opdracht van Sinterklaas.



 Tussendoor nog tijd maken om een gezelschapsspel te spelen dat onze kleuters zelf gekozen hadden.



 We hebben ook nog geluisterd naar deze 2 prachtige Sinterklaas verhalen.

 En op dinsdag hadden we ons schoentje gezet met een briefje in voor de Sint.  En ja hoor, op woensdag was alles wat er in ons schoentje zat weg en strooipiet was langs geweest in onze klas.  Spijtig genoeg krijg ik het filmpje dat ik hiervan had niet geüpload :-( 
 Bij juf Elke zijn we op het einde van de dag toen haar leerlingen L.O. hadden de pietendans nog is gaan oefenen op het digibord.

 Pietenmutsen versieren met gekleurde dopjes.


 En donderdag was het dan eindelijk zover.  Sinterklaas kwam langs op onze school.  En hij had niet 1, niet 2, maar wel 3 zwarte pieten meegebracht!













 En ja hoor, we hebben de 3 opdrachten tot een goed einde gebracht.  En zijn dus vanaf nu een 3 sterrenschool!
 Even onze zelfgemaakte kronen opzetten en dan naar de sportschuur gaan om daar Sinterklaas te gaan vieren met alle kleuters samen.














Kijk en geniet mee van een filmpje:





 En dan was het tijd om terug naar de klas te gaan om daar te gaan ontdekken wat de Sint had meegebracht voor in onze klas mee te spelen.


 Kijk en geniet mee van hoe onze kapoenen ontdekten wat de Sint allemaal had gebracht:


En nadien is er natuurlijk hard gespeeld met al dat nieuwe speelgoed.  Ook hier heb ik een filmpje van gemaakt:

















 En op het einde van de dag zijn we Sinterklaas natuurlijk terug gaan uitwuiven.  Tot volgend jaar en nog eens bedankt voor al dat mooie speelgoed.


 Als afsluiter hebben we nog eens het geluidsvierkant gespeeld waarbij ze zelf verschillende geluiden moesten zoeken bij de prenten rond Sinterklaas.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten