woensdag 23 januari 2019

Nog een weekje vertoeven in die gezellige donkere klas...

Spelen met een zelfgemaakt spel van de juf was ook wel leuk.  De juiste sterren en maan zoeken!


 Macéo was ook eindelijk terug in onze klas na heel lang ziek te zijn geweest.  Hij kon er dan ook meteen invliegen door mee een dromenvanger te knutselen.
 En hier zijn onze kapoenen zelf de draden door hun dromenvanger aan het naaien.  Met de juiste aanwijzingen hebben ze dit helemaal alleen super goed gedaan!  Een dikke duim van de juf!






 Kijk eens wat een prachtige dromenvangers het allemaal zin geworden!  En normaal gezien zouden ze door de glow in the dark verf ook licht moeten geven wanneer het donker is.
 We hebben ook geluisterd naar dit mooie verhaal van kleine beer.
 En nadien hebben juf Linda en ikzelf dit verhaal nagespeeld als poppenspel.

 En na het poppenspel hebben onze kleuters dit verhaal zelf ook nog kunnen naspelen op de verteltafel.  Echt mooi om te zien en horen.  Sommige deden dit echt heel goed, andere vonden het gewoon leuk om met de beren hun eigen verhaal te spelen.  Hierbij een filmpje om even mee te genieten:











 De fluokettingen maken onder de blacklight lamp blijft ook tijdens de 2de week nog een succes.
 Tussendoor hebben we met dit slaapmuziekje ook spelletje gespeeld.  Onze kleuters moesten hun ogen toedoen terwijl de juf de knuffel in de klas ging verstoppen.  En door goed te luisteren naar het muziekje moesten ze dit dan proberen terug te vinden.
 En woensdag was Sterre jarig.  Maar aangezien het dan geen school was hebben we haar verjaardag op donderdag in de klas gevierd.




 Hier zijn onze kleuters naar een kort filmpje over schaduwen aan het kijken.  Door op onderstaande link te klikken kan je dit nog eens terug bekijken:




 En met de overheadprojector zijn we dan zelf ook beginnen experimenteren.  Zowel met onze handen als met allerlei gekleurde doorschijnende blokjes.  Kijk en geniet maar mee van een filmpje:





 Sterretjes van licht naar donker leggen. 
 En nadien zijn sommige kleuters zelf nog aan de slag gegaan met het knippen en plakken van de sterren.




 Naar deze prachtige verhalen hebben we ook nog geluisterd gedurende de afgelopen week.

 Tik tak rond licht en donker naspelen blijft ook nog altijd een succes!

 Schrijfdans doen in het donker was ook eens gezellig.  Kijk ook hier maar even mee naar een kort filmpje:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten