zaterdag 2 februari 2019

Winter deel 2

Tijdens de 2de week hebben we weer niet stil gezeten.  Hier zijn we de sjaals van de kleuters aan het meten en vergelijken.  Wie heeft er de kortste sjaal?  Wie de langste?  Is deze sjaal korter of langer dan die van ... zijn allemaal vragen die aan bod geweest zijn.




 We hebben ook geëxperimenteerd met ijsverf.  Ik had vorige week verf verdund met water ingevroren en daar hebben onze kleuters deze week een mooie tekening mee kunnen maken.






 Er is ook weeral hard gepuzzeld in de klas.



 Met de kamishibai heb ik het verhaal van Kaatje in de winter verteld.  Dat vinden ze altijd wel eens leuk om zo naar een verhaal te kunnen luisteren.


 Spel voor op het magneetbord: Zoek 2 dezelfde wanten bij elkaar.

 We hebben ook geluisterd naar dit mooie verhaal.  Dit gaat over een eekhoorn die tegen alle dieren in het bos nog dag gaat zeggen voor hij zelf aan zijn winterrust begint.  Nadien hebben we ook nog een kort gesprekje gehad over het feit dat er veel dieren in de winter geen eten vinden.  Vooral niet wanneer het heeft gesneeuwd.  En naar aanleiding daarvan zijn we zelf een voederketting gaan maken voor de vogels.






 Tik tak naspelen rond thema 'Winter'.  Wat hebben ze dit weer goed gedaan.





 We hebben ook gekeken naar een filmpje van koekeloere.



 Vogeltje inkleuren voor op ons voederhuisje te kleven.


 Voederhuisje maken.  Hierbij moesten onze kleuters stukjes papier scheuren en tussen de lijnen kleven.  De techniek 'scheuren' is hier weeral hard geoefend.  En veel kleuters beginnen het stilaan goed te kunnen ook.





 En op vrijdag kwam er een muziekjuf ons laten kennismaken met enkele leuke instrumenten.  Dit was gewoonweg top!  Ik heb hier dan ook verschillende filmpjes van gemaakt zodat jullie toch ook een beetje mee kunnen genieten van dit zalige moment.



































Geen opmerkingen:

Een reactie posten