vrijdag 17 januari 2020

Licht en donker

Na de kerstvakantie hebben we eerst enkele dagen themaloos gewerkt.  Dit wil zeggen dat er veel gespeeld is in de klas en dat ook ikzelf veel heb meegespeeld met de kleuters.  We hebben ook vuurwerk gestempeld om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten in onze klas.  En er is ook weeral heel veel gepuzzeld in de klas.  Dit kan je zien op onderstaand filmpje:















En op donderdag kwamen onze kapoenen de klas binnen en deze was helemaal verduisterd.  Oh wat was dit gezellig.  Met hun zaklampen gingen ze dan ook onmiddellijk op ontdekking in onze klas.  Kijk maar even mee hoe dit eraan toe ging:


Er is veel gespeeld in de klas en natuurlijk ook nog verder gepuzzeld.









 Naar dit mooie verhaal hebben we ook geluisterd. 
 Sorteerspel gedaan waarbij onze kleuters moesten omschrijven wat er op hun prentje stond en dan moesten ze dit bij de zon of bij de maan leggen.

 Nadien konden onze kleuters dit sorteerspel nog zelfstandig verder spelen op het magneetbord in onze klas.

 Experimenteren met kaarsen en ecoline.  Eerst mochten onze kleuters met een kaars tekenen op hun blad.  Maar dit was onzichtbaar.  Ze zagen hun tekening helemaal niet.  Deze hebben we dan tevoorschijn getoverd door er met verdunde ecoline over te schilderen.






 Vorige week hebben we op vrijdagnamiddag ook opendeurtje gedaan met alle kleuterklassen samen.






 Maandag hebben we naar dit mooie verhaal geluisterd van kleine beer die moest gaan slapen.
 Nadien zijn we zelf aan de slag gegaan door het verhaal beeldend te verwerken.  Hier zijn ze de donkere achtergrond aan het schilderen.





 Spel spelen waarbij ze de juiste maan en sterren moesten zoeken.
 Met onze knuffels hebben we in de turnzaal ook een bewegingsles gedaan.  We hebben onze knuffels op ons hoofd gelegd en zo verder gestapt, tussen onze benen, op onze voet, ...







 Samen met juf Lore heb ik het verhaal van kleine beer uitgebeeld door er poppenkast rond te spelen.  Nadien mochten onze kleuters het ook zelf nog naspelen.  



 Hier zijn onze kapoenen hun kunstwerk verder aan het afwerken door er een maan op te kleven, beren in te kleuren en deze er ook bij te kleven en nadien nog sterretjes rond de maan te plakken.






Ook hebben we door onze klas gedanst met onze zaklampen op het liedje van 'Een tocht door het donker'.  Kijk en geniet mee:


Hier zijn onze kleuters een schaduwspel en een matrix aan het maken.

 En er is ook weer heel veel gespeeld en ontdekt in onze donkere gezellige klas.


 Op donderdag hebben we geluisterd naar het verhaal van Rikki
 Daarna hebben we naar een filmpje gekeken over schaduwen maken.

En dan zijn we met de overheadprojector zelf aan de slag gegaan met het experimenteren met schaduwen maken.  Kijk en geniet ook maar even mee van een kort filmpje:








 Onder een blacklightlamp konden onze kleuters zelf een fluoketting maken die ze nadien mee naar huis mochten nemen.  Oh wat was dit leuk.  






 Op vraag van onze schatjes van patatjes hebben we ook nog is naar koekeloere gekeken.  Daar zijn ze echt zot van.
 En hier nog even een foto van het resultaat van hun werkjes rond het verhaal van kleine beer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten