zaterdag 15 februari 2020

2 kleurrijke weken!

Op maandag was ik samen met juf Lore op bijscholing dus vanaf dinsdag zijn we rond de kleuren beginnen werken in de klas.  En de eerste kleur die aan bod kwam was de kleur 'geel'.  Onze kapoenen mochten in de klas alles gaan zoeken dat geel was.  En dit was behoorlijk veel.

 Daarna zijn we begonnen met het maken van ons kleurenkunstwerk.  Eerst mochten ze dus een stuk karton helemaal geel rollen met verfrollers.  En elke keer we over een nieuwe kleur leren komt hier een stukje bij.



Timmeren bij hamertje tik.





 Tussendoor nog wat tekenen op de lichtbak.


 Hier zijn we een vormenspel aan het spelen. Dit vonden sommige super leuk om te doen.  Ze moesten hierbij goed kijken welke vorm ze juist nodig hadden en dan moesten ze ook nog kijken of ze ook de juiste grootte hadden.


 Dit interactieve boek rond de 3 hoofdkleuren is gewoonweg zalig om te vertellen.  Onze kleuters kregen er dan ook niet genoeg van.  
 Woensdag kwam de rode kleur aan bod.  En ook daar vonden onze kapoenen veel speelgoed van in de klas.

 Met speelgoedauto's hebben ze door rode verf gereden en daarna sporen gemaakt op het gele kunstwerk van gisteren.




 Donderdag was het de blauwe dag.  Kijk eens hoeveel blauwe spullen onze kapoenen gevonden hebben :-)

 Kleurenspel spelen waarbij ze om de beurt met de kleurendobbelsteen mochten gooien en dan de juiste kleur van schijfje moesten aanrijgen aan hun rups.



 Hier zijn onze kleuters uit verschillende tinten blauw papier snippers aan het knippen om ze nadien op hun kleurenkunstwerk te kleven.






 Als voorbereiding op de schrijfdans voor vrijdag hebben we met gekleurde balletjes gespeeld op het liedje.  Tikken op verschillende lichaamsdelen die ze zelf om de beurt mochten aanduiden.

 En vrijdag hebben we dan schrijfdans gedaan op papier.  Rond de clown mochten ze confetti stempelen met hun vingers.  Kijk en geniet ook even mee van enkele korte filmpjes:









 Op de lichtbak zijn ze al begonnen met het overtekenen van prenten rond carnaval.

 Boekjes kijken in onze nieuwe boekenhoek.  Kijk eens hoe gezellig deze is geworden.

Op maandag is de fluoweek begonnen en we moesten als opdracht van de klas een fluo foto maken.  Dit is de onze geworden :-)
 
 Tijdens de 2de week hebben we ook nieuwe kleuren leren maken.  Op maandag hebben we eerst geluisterd naar het verhaal van Jules die zelf groene verf maakt.  Nadien zijn we allemaal groene spullen gaan zoeken in de klas.


 Natuurlijk hebben onze kapoenen allemaal zelf hun eigen groene verf mogen maken.  Dit vonden ze super leuk om te doen.  Echte tovenaars zijn het.



 En met die zelfgemaakte groene verf hebben ze dan op hun kleurenkunstwerk mogen stempelen met een kartonnen kokertje.






 Op het magneetbord in de klas hingen deze week ook verfpotten in verschillende kleuren.   Hier moesten de kleuters de voorwerpen per kleur hangen in de juiste verfpot.






Dit verhaal heb ik ook verteld.  Dit gaat nl. niet alleen over de kleuren, maar ook over gevoelens.  Sommige waren herkenbaar bij onze kleuters, andere nog niet.
 Dinsdag was het de oranje dag.  Ook hiervan hebben onze kapoenen verschillende voorwerpen gevonden in de klas.
 Kleurenspel waarbij ze de juiste kleur van wasknijper bij het juiste kleur van vakje moesten knijpen.  Ondertussen oefenen ze hierbij ook hun vingermotoriek.



 Zelf oranje verf maken.

 En deze mochten ze met hun vingers nadien op hun kunstwerk stempelen.









Als afsluiter van de dag heb ik met de kleurenknuffels nog het verhaaltje van klein wit visje nagespeeld.  Zo eenvoudig, maar ze genoten er echt van!
 Op woensdag hebben we klasdoorbrekend gewerkt.  Alle kleuters mochten in een andere klas een vriendschapsbandje gaan maken dat ze dan nadien aan een andere kleuter mochten geven.  Dit vonden ze leuk om te doen.



 Donderdag was het de paarse dag.   We hebben toen samen paarse verf gemaakt in de zithoek.  
 En met lichte paarse en donker paarse papiertjes mochten ze dan propjes vouwen en deze op hun kunstwerk kleven.  En zo is ons kunstwerk helemaal klaar geraakt!


 Na de krokusvakantie schuiven er nog 3 kleuters van hetzelfde geboortejaar door naar onze klas en donderdag zijn deze kleuters al eens komen spelen in onze klas om een beetje te wennen.  Ze vonden het alvast heel leuk!


 En hier nemen onze kapoenen hun kleurenkunstwerk mee naar huis!  Fier dat ze erop zijn.  Ze hebben er dan ook bijna 2 weken aan gewerkt.


 Vrijdag heb ik het verhaal van 'Elmer' verteld voor we gingen turnen.
 Na het turnen zijn we als afsluiter van de fluoweek naar alle fluo klasfoto's gaan kijken die in het halletje aan de computerklas omhoog hangen.  We hebben dan ook allemaal een lekker stukje cake gekregen en een fluo boekentassenhoes.

 In de namiddag hebben we nog met alle kleuterklassen samen opendeurtje gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten