zondag 20 januari 2013

Winter

Op maandag zijn begonnen met een waarneming te geven over badgerief.  Onze kleuters wisten perfect wat ze allemaal nodig hadden om zich te kunnen wassen in bad.
Na de waarneming zijn onze kleuters dan zelf aan de slag gegaan door een bad in te kleuren en er zeepbellen bij te stempelen met hun vingers.
 Ze hebben ook nog een werkblad gemaakt waarbij ze allerlei spullen in de toiletzak moesten plakken.
 En op dinsdag hebben we holderdebolder ons thema een beetje moeten aanpassen want alles zag buiten wit van de sneeuw.  Dit konden we natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbij gaan.  Onze kleuters hebben op dinsdag eerst geluisterd naar het verhaal 'Sem en Snoet in de sneeuw' en zijn dan zelf aan de slag gegaan met het inkleuren van een sjaal volgens legende.
 Tijdens de speeltijd was het dan ook ontzettend leuk om in al die sneeuw te kunnen spelen.
 Op woensdag hebben we van plasticine sneeuwmannen gemaakt in de klas.
En er is ook volop getekend geweest op de lichtbak.
Op donderdag hebben we een waarneming gedaan rond warm en koud en winterkleding.  
We hebben dan ook een sneeuwman gemaakt van stukjes wit gescheurd papier.
Op vrijdag hebben onze kleuters nog een puzzel moeten verknippen in 4 stukken en nadien moesten ze deze op papier terug in elkaar kleven.  Het resultaat moest een puzzel van kaatje zijn.
Onze kleuters hebben ook nog een versje geleerd over de winter, geluisterd naar nog vele andere verhalen over de winter, ....  Volgende week werken we hier nog verder rond, maar dan leggen we de nadruk meer op de dieren die in de winter leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten