vrijdag 6 september 2013

Terug naar school

Na 2 maanden welverdiende vakantie zijn we er weeral terug ingevlogen.  De eerste schoolweek was dan ook vooral wennen aan de nieuwe klas, de nieuwe juf, nieuwe regels en nog zoveel meer.   We hebben in de eerste week ook al direct 3 verjaardagen mogen vieren van kleuters die jarig waren in de maand augustus.  En we hebben ook al een beetje gewerkt.  Kijk maar even mee.
 Hier zijn onze kleuters een jongen of meisje aan het inkleuren waar de juf dan een kaartje mee gaat maken voor aan de boekentas te hangen.
 En hier is dan een voorbeeldje se.
 En op de achterkant van het kaartje staat NIET hun kenteken van de klas maar wel hun kenteken van de tafel waar ze in de refter aan zitten.  Zo kan de juf die refter heeft gemakkelijk zien welke kleuter waar moet zitten want de kleinste kleuters weten dit in het begin nog niet altijd zo goed.
 Verjaardagen vieren van Rachel, Warre en Sébastien.  Hiep, hiep, hoera!
 En we hebben ook al geluisterd naar enkele verhalen en dit was er eentje van.
 Na een waarneming rond de boekentassen van onze kleuters zijn we aan de slag gegaan met zelf een boekentas vol te stempelen.
 En er is ook een echte soldaat in onze klas geweest die een beetje reclame kwam maken voor de opendeurdag op de kazerne die plaats zal vinden op zondag 15 september.  En al onze kleuters mochten dan ook een tekening inkleuren die met de opendeurdag zal tentoon gesteld worden en er kan een mooie prijs mee gewonnen worden.
 Dus hebben wij ook allemaal netjes onze soldaat ingekleurd.
 Spelletje waarbij de kleuters met de dobbelsteen mochten gooien en daarna evenveel koekjes in de boekentas moesten leggen als er bovenaan bolletjes stonden.  En de meeste kleuters kunnen al heel goed tellen tot 3 hoor.
 Om de eigen stempel goed te leren kennen en om hem goed te leren afdrukken op een blad heeft elke kleuter met z'n eigen stempel een heel blad mogen volstempelen.  En leuk dat ze dit vonden.
 Verstoppertje spelen :-)
En zo zat de eerste schoolweek er weeral op. Ik heb het gevoel dat ook dit weer allemaal veel te snel voorbij gaat vliegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten