donderdag 19 september 2013

Thema de hoeken van de klas + mijn vriendjes

Tijdens de tweede schoolweek zijn we beginnen te werken met een daglijn.  Elke morgen tijdens het onthaal kunnen we zo zien wat we allemaal gaan doen tijdens de dag.  De helper van de juf mag de prentjes dan ook elke morgen omhoog hangen op de daglijn.
 Hier zijn onze kleuters met hun vingers een papieren hoedje aan het versieren met vingerverf voor onze verjaardagskalender.  En het resultaat is prachtig!
Vertellen wat er allemaal te zien op de vertelplaat.  Welke verschillende speelhoeken zien we allemaal, wat doen de kindjes allemaal, welke speelhoeken hebben wij in onze klas, ... waren enkele vragen waar onze kleuters vanalles bij wisten te vertellen.
 Spelen in de zandbak doen we op maandag- en donderdagnamiddag.
 Op dinsdag had de juf uit de hoeken van onze klas allerlei speelgoed gehaald en onze kleuters wisten perfect waar al het speelgoed thuis hoorden.  Na afloop zijn ze dan ook alles op de juiste plaats in de klas gaan terugleggen.
 Jongen of meisje zijn gezicht en handen inkleuren met wasco en nadien de schilderschort inschilderen met een kleur die de kleuters zelf mooi vonden.
 Spelen met de plasticine
 Fietsen in de gang doen we op dinsdag- en vrijdagnamiddag
 Kralen rijgen.
 Omdat knippen een techniek is die de meeste kleuters nog moeten leren en toch wel belangrijk is om te kunnen heeft de juf in onze klas een kniptafel gezet.  Hier kunnen de kleuters met schaartjes en kladpapier zelf experimenteren.
 
We hebben op woensdag ook allemaal onze hand geschilderd en daarmee een afdruk gemaakt op een groot stuk karton en dit was het resultaat dat nu op onze deur hangt te pronken.  Alleen Brent moet er nog bijkomen maar die is momenteel nog op vakantie.
Op donderdag kwamen we in onze klas en een kaboutertje had de nacht voordien allemaal rommel gemaakt en niets opgeruimd.  Onze kleuters hebben dit dan eerst eens gesorteerd per kleur en dit deden ze prima.  Nadien hebben ze alles terug op hun plaats gaan leggen.
 
Nadat we 3 blokken van groot naar klein hadden gelegd  zijn onze kleuters zelf aan de slag gegaan met het maken van een mooie blokkentoren op hun blad.
Hier zijn enkele kleuters met de houten blokken ook een blokkentoren aan het bouwen.
 Ja, ja, ze hebben de verkleedkleren ontdekt :-)
 Op vrijdag zijn we al eens aan de slag gegaan met het knippen op een rechte lijn.  Nadien moesten de kleuters de prentjes logisch rangschikken en opkleven.
 En hier zitten we dan klaar om naar huis te gaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten