vrijdag 9 januari 2015

Thema Winterkledij

Deze week zijn we koud gestart en daarom hebben we de sjaals, mutsen, wanten, handschoenen, ... van onze kleuters eens van dichtbij bekeken en gesorteerd.  
 Werkje waarbij onze kleuters 2 dezelfde wanten bij elkaar moesten zoeken en opkleven.
 Wintermuts instempelen met onze vingers.  Als deze droog waren hebben ze de rand onderaan en de ponpon bovenaan nog volgeplakt met watten.
 Kringspel waarbij er telkens een kleuter geblinddoekt werd met een sjaal en dan moest proberen te raden welke kleuter er voor hen stond door goed te voelen.  Dit vonden ze ontzettend leuk.
 Woensdag hebben al onze kleuters hun sjaal mogen meenemen in de klas en deze hebben we dan eens naast elkaar gelegd op de mat in de zithoek.  Zo konden we zien dat de sjaal van Nelleke de langste was van allemaal en die van Max de kortste.  Er waren ook enkele sjaals bij die evenlang waren.
 Werkblaadje waarbij onze kleuters het kleurpatroon van de sjaals verder moesten afwerken.
 Winterkleren overtekenen op de lichtbak.
 Winter- en zomerkleren sorteren.  De winterkleren moesten onze kleuters bij de sneeuwman leggen en de zomerkleren bij de zon.
 En nadien hebben onze kleuters aansluitend hierop een werkje gemaakt.  Ze moesten zomer- en winterkleren uitknippen en in de juiste kolom kleven.
 We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'Kikker in de kou'.  Gelukkig had kikker zo'n leuke vrienden die voor hem een lekker warme trui maakten zodat hij geen kou meer zou hebben.
 Rad van woordjes rond winterkledij.
 Spelen in de klas.
We hebben de week afgesloten met het kijken naar tik tak rond winterkledij.
 Werkblaadje waarbij onze kleuters alleen maar de winterkleren moesten inkleuren.
 Logisch rangschikken.  Eerst hebben we deze oefening klassikaal gemaakt en nadien moesten onze kleuters alleen aan de slag met het uitknippen van de prentjes en ze in de juiste volgorde op te kleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten