vrijdag 16 januari 2015

Thema Ziek zijn

Deze week hebben we in onze klas gewerkt rond de dokter.  We zijn begonnen met het bekijken van allerlei spullen die met de dokter of ziek zijn te maken hebben.  We hebben ze ook eens bij elkaar uitgeprobeerd of gedemonstreerd waarvoor het juist dient.
 Experimenteren met verdunde verf en spuitjes.  De verf opzuigen met het spuitje en leegspuiten op papier. 
 Tekenen op de lichtbak rond thema 'De dokter'
 
Werkblaadje waarbij onze kleuters alleen de spullen van de dokter mochten inkleuren.
 Onze winkel was deze week helemaal omgetoverd tot een apotheek.
 En onze poppenhoek was een dokterspraktijk geworden.
 Werkblaadje rond voorbereidend schrijven waarbij onze kleuters de weg van de ziekenwagen moesten volgen over de stippellijnen.
 Kimspel met doktersspullen gespeeld.  Dit was toch niet zo gemakkelijk.
Een foto van een echte ziekenwagen eens goed bekijken en vertellen wat we er allemaal zien opstaan en welke kleuren hij heeft.
 
Nadien mochten onze kleuters zelf hun eigen ziekenwagen inkleuren en inschilderen.  En om het helemaal af te maken heb ik een foto van elke kleuter achter het stuur van de ziekenwagen gekleefd zodat ze er precies zelf mee aan het rijden zijn.

 Kijk eens wat een mooi kleurenpatroon Martha hier helemaal zelf heeft gemaakt tijdens het vrij spel.  Dat verdiende toch wel een foto niet?
 Dokter maken door witte mozaïekjes te kleven.  Als dit alles droog was moesten ze er nog een gezicht, haren, handen en voeten bijtekenen.  En sommige hebben hun dokter zelfs een stethoscoop gegeven.
 Plasticinekaarten van een medicijnenpotje waarin onze kleuters zelf pilletjes konden kleven.  Ze moesten hierbij van plasticine bolletjes rollen en deze erin drukken.
 Met ons draaiend rad hebben we een spel gespeeld.  Draaien aan de pijl en kijken naar welk lichaamsdeel het wijst.  Rond dit lichaamsdeel moesten onze kleuters dan een windel bij elkaar wikkelen.  Dit was helemaal niet gemakkelijk maar ze deden allemaal goed hun best en vonden het leuk om te doen.
 Werkblaadje waarbij er schaduwprentjes moesten worden uitgeknipt en daarna naast het zelfde voorwerp van de dokter worden gekleefd.
 Spelen in de klas.
 Tik tak rond thema 'Ziek zijn'.  Weer een moment waar onze kleuters enorm van genoten hebben.
We hebben ook gekeken naar een aflevering van koekeloere waarbij Piertje allemaal rode vlekjes had en naar de dokter moest gaan. 
 Deze verhaaltjes zijn deze week voorgelezen geweest.
 Opendeurtje samen met juf Lore.
 N.a.v. ons versje dat we deze week hebben geleerd nl. 'Rode vlekjes' hebben onze kleuters ook rode vlekjes gekregen.  En leuk dat ze dit vonden.
Volgende week gaan we werken rond 'gevoelens'.  En hierbij gaan we heel muzisch werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten