donderdag 30 april 2015

Vervolg thema de lente

We zijn de week begonnen met het luisteren naar het verhaal van 'Rikki en de tuin van opa'.  Daarin gaat Rikki samen met opa groenten zaaien.  Ook wij hebben deze week gezaaid en geplant. 
Speelwerkblad waarbij onze kleuters 3 dezelfde bloemen bij elkaar moesten zoeken en deze in dezelfde kleur moesten inkleuren.
Hier zijn onze kleuters op watten tuinkers aan het zaaien.  Dit vonden ze super leuk om te doen.
Spelen in onze bloemenwinkel.
En kijk eens hoe mooi onze poppenkamer is geworden met al die bloemen.
Verkleden!
Werkje waarbij onze kleuters 4 prenten moesten uitknippen en deze nadien moesten opkleven in de juiste volgorde.  Zaaien van bloemen was de opdracht.
Nadat de juf het verhaal van 'Kasper de tuinman' had verteld gingen onze kleuters zelf aan de slag met het planten van boontjes.
En hier zie je onze tuinkers en boontjes staan op de vensterbank waar ze veel licht en zon hebben.  Hopelijk groeit alles snel zodat onze kleuters dit mee naar huis kunnen nemen.
Spelen in de klas.
We hebben voor de eerste keer ook eens kleutermassage gedaan.  En voor de allereerste keer hebben onze kleuters dit fantastisch gedaan en ze hebben er zelf van genoten.  Meer moet dat niet zijn hè.  Ze vroegen na afloop wanneer we dit nog eens gingen doen dus meer volgt nog van dit.  Kijk en genieten jullie ook maar even mee door op onderstaande link te klikken:

Fietsen in de gang.
En we zijn ook begonnen met het knutselen van een cadeautje voor Moederdag.  Maar wat dat juist gaan worden blijft nog een geheimpje.
Kijken naar koekeloere.
Nog een beetje spelen.
En nog verder werken aan ons cadeautje voor Moederdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten