vrijdag 3 april 2015

Thema Pasen

Deze week zijn we gestart met het bekijken van het filmpje 'Ei, ei, ei' van koekeloere.  Een echt paasfilmpje.  
Hier zijn onze kleuters een kartonnen bakje aan het schilderen voor hun paasmandje.
 Spelen in de klas.
 Het filmpje van koekeloere terug bekijken op de computer van de klas.
 Kippen voor ons paasmandje beplakken met froezelpapier.
 Kijken en luisteren naar het verhaal 'Piep, het is Pasen!' verteld met ons verteltheater.
 Werkblaadje waarbij onze kleuters de grote paasklokken groen moesten kleuren en de kleine geel.
 Nadat de juf het verhaal 'Rikki en Mia de kip' had verteld hebben we hierover ook geschilderd.  En onze kleuters hebben dit super goed gedaan.
 Woensdag konden onze kleuters genieten van een heerlijk paasontbijt in de grote refter.  Ze hebben hun buikje kunnen volsmullen met vers gebakken eitjes, of een boterham met choco of confituur.
 Tegenwoordig vinden onze kleuters het super leuk om vrij te tekenen in de klas.  
Kijk en geniet even mee van weeral een mooie reeks concertjes gemaakt met onze muzikale klokjes.  Eerst spelen onze kleuters het liedje 'Broeder Jacob' en daarna dat van 'Bim bam beieren'




 Onze paasmandjes wanneer ze klaar zijn.
 We hebben ook geluisterd naar het verhaal 'Kaatje viert Pasen' verteld met ons verteltheater.
 Werkblad waarbij onze kleuters 2 dezelfde helften van paaseieren bij elkaar moesten zoeken en deze dan dezelfde kleur moesten geven.
Nog wat vrij spelen in de klas.
 
 Na enkele weken een maisbak te hebben gehad in de klas was het tijd om deze weg te doen omdat onze kleuters er iets te wild in begonnen te spelen en de hele klas ondertussen al vol ligt met mais :-)  Maar ik had enorm goede helpers tijdens het wegruimen van de mais zoals jullie kunnen zien!
En we hebben nog een keer wat leuke foto's genomen met photo boots rond Pasen.  Onze kleuters vonden dit weer super leuk om te doen.  Zijn ze niet geweldig!
Vrijdag kwamen we in onze klas en de paasklokken waren langsgeweest.  Onze kleuters hebben hard moeten zoeken maar alle eitjes zijn gevonden!  Leuk dat dit was.
Nadat onze kleuters al de paaseitjes hadden gevonden in de klas hebben ze nog kunnen genieten van een voorstelling van tik tak rond Pasen.
 Er was 1 paaseitje gesneuveld in de klas tijdens het zoeken en daar hebben onze kleuters van kunnen proeven.  En Nelleke had zelf haar eigen eitjes bij omdat ze geen gewone chocolade mag eten.
 En op de laatste dag hebben we nog hard gespeeld in de klas.
En in de namiddag was het opendeurtje samen met juf Lore zoals elke week.
 
 En nu genieten van een welverdiende vakantie!  Tot binnen 2 weken.  En voor al onze kindjes: zondag hopelijk veel paaseitjes rapen hè!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten