vrijdag 23 oktober 2015

Paddenstoelen en kabouters

We zijn de week begonnen met het waarnemen van beeldmateriaal van paddenstoelen en ook namaak paddenstoelen vanuit de winkel.  Omdat we deze niet mogen plukken in de natuur hebben we het op deze manier opgelost.  Daarna zijn we aan de slag gegaan met het boetseren van paddenstoelen uit klei.
Ons houten poppenhuis was deze week omgetoverd tot een grote paddenstoel waar onze kapoenen met kleine kabouterfiguurtjes in konden spelen.
En onze poppenhoek was een kabouterhuisje geworden waar nu kaboutertjes in konden spelen.
Op dinsdag hebben we gekeken naar een filmpje van koekeloere nl. 'Een buik vol paddenstoelen'.  Hieruit hebben we geleerd dat we nooit zomaar paddenstoelen uit het bos mogen opeten.  Door op onderstaande link te drukken kan je het filmpje nog is terug bekijken.
Zelf paddenstoelen schilderen op papier.
Woensdag hebben we met alle kleuters een herfstwandeling gemaakt in de Averegten.  Voor meer foto's kan je gaan kijken op de website van school.
Donderdag hebben we eerst een logispel gespeeld van paddenstoelen.  Hierbij moesten de kleuters a.d.h.v. opdrachtkaarten de juiste paddenstoel zoeken.  Bv. een grote, gele paddenstoel met stippen, ...  Dit deden ze zeer goed.
Juf Linda en ikzelf hebben ook een tafelpoppenspel gespeeld rond de herfst.  Dit vonden ze zeer mooi om naar te kijken.

We hebben ook onze paddenstoelen uit klei een mooi kleurtje gegeven.
Het verhaal 'Op een grote paddenstoel' verteld met de kamishibai vonden onze kapoenen mooi om naar te luisteren.
Vrijdag hebben we nog een kleurenspel gespeeld waarbij onze kleuters de kaboutertjes terug in hun juiste kabouterhuisje moesten zetten want ze vonden het niet meer.
 En ook nadien in de klas hebben onze kleuters er nog hard mee gespeeld.
 We hebben ook nog een aansluitend werkje op papier gemaakt waarbij onze kleuters de gekleurde kaboutertjes onder de juiste kleur van paddenstoel moesten kleven.
 En in de namiddag was het weer opendeurtje samen met juf Lore.  Een moment om elke week weer naar uit te kijken.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten