zondag 11 oktober 2015

Thema lichaamshygiëne

Deze week hebben we in de klas geleerd over hoe we ons lichaam moeten en kunnen verzorgen.  We hebben eerste geluisterd naar het verhaal 'Karel onder de douche' verteld met de kamishibai.  
 En dan hebben we onszelf ook gewassen, of toch gedaan alsof :-)
 Zeepbellen stempelen met een keukenrol.
 Praatplaat over de badkamer bespreken.
 Nadien aan het rad van woordjes draaien en kijken en verwoorden wat er op het prentje staat waar de pijl naar wijst en deze afbeelding dan gaan terug zoeken op de praatplaat rond de badkamer.  Dit vonden ze leuk om te doen.
 Spelen met hamertje tik was een groot succes.
 Dinsdag heeft de juf het verhaal van 'Anna bij de kapper' verteld.  En onze kleuters hebben ook over hun eigen ervaringen verteld die ze hebben met de kapper.
 Aansluitend hierop zijn we gaan knippen.  Onze kleuters mochten uit gekleurd papier repen knippen die ze dan nadien als haar konden opkleven.  Zo kon ik ook ineens zien wie nog extra hulp nodig heeft bij het knippen en wie het al heel goed onder de knie heeft.
 
Met plasticine konden onze kleuters haren boetseren op de kale hoofden.
 Als afsluiter van de dag hebben we nog een kimspel gespeeld.
 Woensdag hadden onze kleuters allemaal hun tandenborstel mee naar school mogen want we gingen het die dag hebben over de verzorging van onze tanden.  We hebben eerst geluisterd hoe Anna haar tanden poetst in het boek.
En van juf Heidi mochten we een reuzegroot gebit en tandenborstel lenen om te tonen hoe we onze tanden juist moeten poetsen.
 En dan zijn we in groepjes zelf aan de slag gegaan met het poetsen.  Leuk dat ze dit vonden. 
 En vandaag konden onze kleuters tanden boetseren voor de wolf die geen tanden meer had.
 Spelen in de klas.
 Op donderdag hebben we naar een filmpje gekeken van koekeloere nl. 'wisselen'.  Door op onderstaande link te klikken kan je het thuis gerust nog eens terug bekijken met je kapoen.

 Prenten uitknippen waarop Jules zijn tanden aan het poetsen is die onze kleuters dan logisch moesten rangschikken.
 Spelen in de klas.
 En op vrijdag hebben we a.d.h.v. een stappenplan van Jules gekeken hoe we onze neus juist moesten snuiten.  Want stilaan beginnen die vuile neusjes op te duiken in de klas.  En nu weten onze kleuters hoe ze hun neus juist moeten proper maken.
 En op vrijdag hebben we nog gespeeld in de klas en hier en daar hebben nog enkele kleuters een werkje verder afgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten