zaterdag 27 februari 2016

Vervolg thema ziek zijn

Deze week was al een dagje korter dan anders dus zijn we er maar direct ingevlogen.  We hebben eigenlijk nog wat dingen aan het afwerken geweest, hebben nog geluisterd naar enkele verhaaltjes rond ziek zijn/de dokter, hebben ons versje nog verder geoefend en hebben ook veel gespeeld.  Hier zijn onze kleuters een schrijfoefening aan het maken waarbij ze de weg van de ziekenwagen moesten volgen over de stippellijnen.  En ik moet zeggen dat er kleuters bij zijn die dit al heel goed kunnen.
 We hebben ook onze dokters nog verder afgewerkt.  En het resultaat mag er zijn vind ik zelf.
 Hier hebben we met het rad van woordjes een spel gespeeld waarbij de dokter (de kleuter die aan het rad mocht draaien) het lichaamsdeel moest inwikkelen met een zwachtel.  Om te weten welk lichaamsdeel het moest zijn moesten ze goed kijken naar waar de wijzer wees.
 Werkblaadje waarbij ze de juiste schaduw bij elke pleister moesten zoeken en deze dan met elkaar moesten verbinden.
 We hebben ook nog naar een filmpje van koekeloere gekeken.  Je kan het gerust terug bekijken door op onderstaande link te klikken:
 Vrijdag hebben we de verjaardag van Kayli al gevierd in de klas want ze is samen met Mila zaterdag jarig.  En het kwam dan ook heel goed uit dat we Mila haar verjaardag nu maandag gaan vieren.  Zo hebben ze toch elk hun eigen dagje gehad in de klas als jarige.
 Spelen in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten