woensdag 23 november 2016

Logeren bij oma en opa

We zijn begonnen met het luisteren naar het verhaal op CD van 'Kas bij opa en oma'.
 En niet alleen Kas gaat soms logeren bij zijn grootouders.  Ook Boris de logeerbeer heeft een koffertje voor wanneer hij is gaat logeren bij zijn grootouders.  En we hebben eens gekeken wat daar allemaal in zat.




 Tekeningen inkleuren voor ons cadeautje voor de grootouders.  Werken, werken, werken was het deze week.

 Aan de hand van opdrachtkaarten konden onze kleuters hun logeerkoffer vullen.


 Zakdoekdozen beschilderen voor ons cadeautje voor de grootouders.


 En naar aanleiding van de voorleesweek en het werken rond de grootouders zijn er deze week al enkele grootouders een verhaal komen voorlezen in de klas.   En hier was de grootmoeder van Lien op bezoek in onze klas.

 Het fotoboek van de grootouders dat we sinds deze week ook in onze boekenhoek hebben liggen bracht verrassende resultaten op van hoe onze kleuters hun grootouders aanspreken.
 Jules gaat ook soms logeren bij zijn oma en opa en ligt dan graag onder hetzelfde dekentje als zijn hoofdkussen.  Zoeken dus!




 Het geluidsvierkant waar allerlei prenten werden opgehangen door onze kleuters.  En bij elke prent mochten ze een ander geluid zoeken.  En voor oma Fien hebben we deze geluiden dan allemaal eens voorgedaan.  Snel, heel traag, heel luid of juist heel stil, op een boze manier, ....  Het was nooit hetzelfde.









 Onze zakdoekdozen nog mooi versieren met kleeffiguurtjes.

 Zoekplaten rond de grootouders waarbij onze kleuters de kleine prentjes moeten terug vinden.
 Vrijdag was juf Yente nog is een dagje bij ons in de klas.  Ze heeft met haar handpop ook nog eens een waarneming gedaan van een logeertas.
 We hebben ook nog geluisterd naar het verhaal 'Kaatje en haar oma'.
 En de spullen uit de logeertas werden ook nog eens in een voeldoos gestopt en zo konden onze kleuters ook nog eens proberen te voelen wat er juist allemaal inzat.

 Kijken in het fotoboek waar de grootouders allemaal instaan.
 En hier is de grootmoeder van Jesse een verhaal aan het voorlezen voor al onze kapoenen.

 En nog een beetje spelen in de klas.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten