donderdag 23 februari 2017

In het circus

We zijn onze circusweek begonnen door te luisteren naar het verhaal van 'Anna in het circus'.  En daarna hebben we een woordveld gemaakt rond het circus.

 Daarna hebben we een waarneming gedaan van circusattributen en hebben we deze ook al eens uitgeprobeerd.  En de juf zag dat er echt wel circustalenten in onze klas zaten :-) 



 Met duplo had de juf een circus gemaakt waar onze kapoenen echt hard mee gespeeld hebben.



 Circustent bestempelen met onze vingers.

 Het 2de leerjaar is in onze klas ook een prentenboek komen naspelen en we hebben ervan genoten.  Een dikke pluim voor alle kinderen van juf Veronique.


 En onze poppenhoek en zithoek was tijdens deze week een echte circushoek geworden.














 We hebben ook verdeeld over 3 dagen gekeken en genoten van 2 filmpjes van koekeloere en eentje van huisje, boompje, beestje rond het circus.



 Nadat we geluisterd hadden naar het verhaal van Tito die zijn neus kwijtspeelde hebben we eerst in de kring een matrix gemaakt van Tito.


 En dan zijn onze kapoenen alleen aan de slag gegaan door hun eigen matrix uit te knippen en op de juiste plaats op te kleven.  Ze hebben dit super goed gedaan.


 Spel waarbij onze kleuters de blokken moesten sorteren volgens vorm.  Tito had een ronde neus, een vierkante neus of een driehoekige neus.


 Ook prenten overtekenen op de lichtbak van het circus vonden ze weer leuk om te doen.
 We hebben ook gedanst en gezongen op een super leuk circuslied nl. 'Hooggeëerd publiek'.  Door op onderstaande link te klikken kan je het lied terug beluisteren.







 Matrix van Tito de clown om aan tafel nog eens terug te maken.

 Clown schilderen.



 Ook Tony de clown was op bezoek in onze klas.  Hij heeft gekeken naar wat onze kleuters al allemaal hadden geleerd in het circus.
 Wiskundig spel met circusattributen waarbij ze de begrippen in, op, boven, tussen, onder, ... oefenden. 

Inlegpuzzel van het circus maken die Lily mee naar school had gebracht. 
 Nog wat spelen in de circushoek.








 Kimspel spelen waarbij er een doek over deze voorwerpen werd gelegd en dan moesten onze kleuters raden welk er was verdwenen.
 En als afsluiter van de week hebben we enkele spectaculaire kunstjes gedaan.  Wie doet ons na?











Geen opmerkingen:

Een reactie posten