vrijdag 10 februari 2017

We gaan op berenjacht

Deze week zijn we op berenjacht geweest.  En dit was best wel leuk en spannend.  We hebben eerst naar het verhaal geluisterd via de kamishibai.  En daarna zijn we a.d.h.v.  een bewegingsversje zelf ook op berenjacht geweest.  Dit hebben we gedurende deze week verschillende keren herhaald.
 En we hebben deze week allemaal ons eigen berenjachtboekje gemaakt.  Hier zijn we het lang zwiepende gras aan het knippen.

 En de beer moest natuurlijk ook worden ingekleurd.
 Wiskundig spel spelen waarbij onze kleuters de beer ergens in, op, onder, boven, naast, ... moesten zetten.  Al spelenderwijs enkele verschillende begrippen oefenen.



 Hier zijn we met blauwe waterverf de rivier aan het schilderen.

 En bruine verf samen gemengd met zand is de modder geworden.

 In de namiddag hebben enkele kleuters zich ook bezig gehouden met het verknippen van knipkaarten. 




Woensdag zijn we gaan sporten in het sporthal te Berlaar.  Een voormiddag pret verzekerd.  Kijk en geniet maar mee door op onderstaande links te klikken.














 En als gezond tussendoortje kregen onze kleuters allemaal een wortel, een snoeptomaatje en een kleine komkommer om op te smullen.














 Donderdag hebben onze kapoenen kunnen genieten van een tafelpoppenspel van 'we gaan op berenjacht' samen met de kleuters van juf Linda.  En als verwerking hierop mochten enkele kleuters het verhaal al eens naspelen voor de andere.

https://youtu.be/PWCykmVZAmM


Het woud maken voor ons boekje door stammen aan de bomen te tekenen en nadien groen froezelpapier te kleven in de kruinen van de bomen.



 Ook in de klas hebben onze kleuters het tafelpoppenspel nog kunnen naspelen.  En leuk dat ze dit vonden.



En vrijdag waren wij aan de beurt om naar het weeral prachtige theater te mogen kijken van 'Kakelnest'.  De voorstelling heette 'Compliment in de tent'.  Ze kaderde in het thema circus dus was een goede aanloop naar het thema van volgende week.  Onze kapoenen en ook ikzelf hebben echt genoten van de voorstelling.












 En als laatste moesten we natuurlijk nog de sneeuwstorm maken en dit hebben we gedaan door witte verf met onze vinger op ons blad te stempelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten