vrijdag 16 maart 2018

Afrika deel 2

De 2de week zijn we begonnen met het luisteren naar het verhaal 'Raf' verteld met de kamishibai.  Een prachtig verhaal waarbij een knuffel een reis door Afrika maakt en daar allerlei verschillende dieren tegenkomt.
 We hebben op maandag ook klasoverschrijdend gewerkt met alle kleuterklassen samen.  Eerst zijn we allemaal begonnen met het vertellen van het verhaal 'Oscar olifant' en daarna konden de kleuters bij mij yoga doen gebaseerd op Afrikaanse dieren.  





 Sommige kleuters moesten hun djembé ook nog maken.

 Spel waarbij de kleuters de juiste dierenhuid bij het juiste dier moesten zoeken.



 We hebben ook eens een activiteit gedaan waarbij we de begrippen eerste, tweede, middelste, laatste en voorlaatste geoefend hebben.

 Tijs had vorige week boekjes van Afrika meegebracht waar we in mochten knippen.  Sommige kleuters hebben hier allerlei prenten uitgeknipt waar we dan een collage mee gaan maken.


 Djembés versieren met verf en oorstokjes.



Zonsondergang schilderen.


 Tik tak kijken rond Afrika.  












 Prenten van Afrika opkleven om er een collage van te maken.


 Eindresultaat van onze djembés.  
 Sommige kleuters hebben ook nog een extra werkje gemaakt waarbij ze Afrikaanse dieren moesten uitknippen om ze nadien terug in elkaar te puzzelen en op te kleven.


 Afrikaanse dieren sjabloneren op onze geschilderde zonsondergang.


Normaal gezien gingen we deze week ook nog Afrikaanse melktaart maken, maar omdat mijn maag niet helemaal ok was is dit er spijtig genoeg niet van kunnen komen.  Mijn excuses hiervoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten