vrijdag 2 maart 2018

Lichaamshygiëne

Deze week hebben we besproken hoe we ons lichaam kunnen/moeten verzorgen.  We zijn begonnen met het luisteren naar een verhaal van Karel.  Nadien hebben we onszelf ook gewassen zoals we dit thuis onder de douche doen.
 Spelen in de klas.





 Zeepbellen blazen van water met ecoline en afwasmiddel en afdrukken maken op ons blad.













 Praatplaat van de badkamer bespreken en draaien aan het rad en de afbeelding ervan terug zoeken in de prent.



 Omdat het buiten zo koud is had ik een leuk ideetje zien passeren op internet nl. stenen op de verwarming leggen die onze kapoenen dan kunnen vastnemen om hun handjes en gezichtje te verwarmen.  En deze stenen zijn deze week vaak van pas gekomen.  En ik heb op elke steen ook hun stempel gekleefd zodat er geen ruzie moet zijn om wie welke steen wil hebben.


 Dinsdag hebben we eerst geluisterd naar het verhaal van Anna poetst haar tanden.  Nadien hebben we op een reuzegroot gebit nog eens getoond hoe we onze tanden juist moeten poetsen.




 En dan mochten onze kleuters hun eigen tandenborstel nemen om zelf hun tanden te poetsen in de klas.  Leuk dat ze dit vonden.  Gewoon elkaars tandenborstel kunnen bewonderen vonden ze al de max.  En natuurlijk hebben ze allemaal op het einde van de dag een tandenpoetsdiploma gekregen.






En we hebben ook nog gekeken naar een filmpje van koekeloere.


 Tanden poetsen met een tandenborstel en scheerschuim was ook een topper!












 Donderdag hebben we geluisterd naar het verhaal van Anna bij de kapper.  Nadien zijn onze kappers zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van gekke kapsels in de gekste kleuren.  




Plasticinekaarten waarbij onze kleuters zelf gekke kapsels konden boetseren.

 We hebben ook nog een kimspel gespeeld met deze voorwerpen.  Hierbij moesten onze kleuters proberen te raden welk voorwerp de juf deed verdwijnen.
 Vrijdag hebben we besproken a.d.h.v. prenten van Jules hoe we onze neus juist moeten snuiten.  We hebben dit allemaal eens geprobeerd.  En daarna hebben we de prenten ook eens in de juiste volgorden gelegd.






 En hier zijn onze kleuters de prenten van Jules aan het uitknippen om ze nadien zelf logisch te rangschikken op hun blad.




 En op het einde van de week zijn sommige zo moe dat ze zelfs in slaap vallen tijdens het maken van een puzzel.  Vincent de schone slaper :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten