zondag 21 oktober 2018

Paddenstoelen en kabouters

We zijn de week begonnen in onze voorleescaravan.  Daar hebben we geluisterd naar het prachtige verhaal van 'Heksje Mimi en de kabouter'.  Een prachtig verhaal waarbij onze kapoenen helemaal betoverd waren door de mooie prenten.








 Hier zijn onze kleuters een telspel aan het spelen waarbij ze evenveel kabouters bij de paddenstoel moesten kleven als het aantal stippen op de hoed van de paddenstoel.

 Na een waarneming van allerlei verschillend beeldmateriaal van paddenstoelen zijn onze kapoenen zelf aan de slag gegaan met het scheuren van vliegenzwammen.  Dit was helemaal niet zo gemakkelijk hoor.  Scheuren is voor veel kleuters nog moeilijk, maar het resultaat mag er zeker en vast weeral zijn!



 Ons houten poppenhuis heeft plaats gemaakt voor ons kabouterhuisje.  Spelen maar!







 Stippen kleien op de plasticinekaarten van paddenstoelen.

 Onze poppenkamer is ook helemaal omgetoverd tot een echt kabouterhuisje.  Ze konden zich naar hartenlust verkleden als kabouters en spelen onder de reuzegrote paddenstoel gemaakt van een parasol.





 Hier zijn ze nog een spelletje aan het spelen dat Mit vorige week had meegebracht rond het thema 'de dierentuin'.  Omdat we er toen geen tijd over was om het nog te spelen hebben we dit deze week nog gespeeld.  


 Dinsdag was kabouter Pinnenmuts al zijn kaboutervriendjes kwijt.  Ze waren allemaal gaan lopen uit de klas.  En onze kleuters zijn ze mee gaan zoeken.  Ze zaten toch wel verstopt in de speeltuin zeker!  Kijk en geniet maar even mee:



 Nog verder werken aan onze paddenstoelen.






 We hebben ook gekeken naar een heel leerzaam filmpje van koekeloere.  Onze kleuters weten nu hopelijk heel goed dat ze nooit zomaar van paddenstoelen mogen eten die in het bos groeien want dan zouden ze daar wel eens heel ziek van kunnen worden zoals Arie.



 Een kort tussendoortje.  Zoek de verschillen bij elke prent.



We hebben ook nog een leuk kabouterlied geleerd in de klas dat ik voor jullie is heb proberen te filmen:


 We hebben ook nog een matrix gespeeld van paddenstoelen.  Dit konden onze kleuters al heel goed.  Een dikke duim hiervoor!


 Op donderdag was ik op bijscholing dus toen heeft juf Elise die in mijn klas stond een kleurenspel gespeeld van kabouters en hierop aansluitend een werkje gemaakt waarbij ze de juiste kabouters bij de juiste paddenstoel moesten kleven.

Op vrijdag was ik er uiteraard terug en toen hebben we nog eens gepuzzeld in onze klas.



 En in de namiddag was het opendeurtje met alle kleuterklassen samen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten