zondag 13 oktober 2019

Herfst in het land, en ook in onze klas!

We zijn begonnen met het luisteren naar het verhaal 'Karel in de herfst' verteld met de kamishibai.
 Daarna hebben we een waarneming gedaan van prenten van herfstbomen.  En nadien zijn onze kapoenen zelf aan het schilderen gegaan.





 Omdat het dinsdag een regenachtige dag was leek het me leuk om schrijfdans te geven rond de regen.  Eerst hebben we op een leuk muziekje regendruppels laten neervallen met onze vingers op verschillende lichaamsdelen.  Daarna met houten stokjes en nadien zijn we aan de slag gegaan aan de tafel.


 Eerst hebben ze met hun vingers op de muziek regendruppels mogen nastempelen op de voorbeeldkaarten en daarna mochten ze zelf op papier aan de slag gaan.  Hiervan heb ik enkele leuke filmpjes gemaakt: 






En kijk eens wat een mooie resultaten!

 We hebben ook een herfstmemory gespeeld.  Sommige kregen er maar niet genoeg van.





 Naar dit mooie verhaal van Anna hebben we ook geluisterd.
 En puzzelen dat ze hebben gedaan.  Op sommige momenten waren ze zelfs bijna allemaal aan het puzzelen.  De puzzelmicrobe zit duidelijk in onze klas :-)


 Nadat we naar dit mooie verhaal van egel hadden geluisterd zijn we zelf bolsters en kastanjes gaan zoeken.  Pret verzekerd!







 En terug in de klas hebben we de bolsters eens tegoei bekeken en eraan gevoeld.  En van de kastanjes hebben we ook geproefd.  Sommige vonden dit heel lekker en andere weer niet.



 En we hebben ook zelf een egeltje gemaakt van een cakeje en mikadostokjes volgens een stappenplan.  Af en toe mag het ook wel eens heel lekker en niet zo gezond zijn he.
















 Op donderdag hebben we in de namiddag buiten aan het fietsen geweest omdat het echt nog is mooi weer was.

 En zich verkleden doen ze ook graag :-)

 Praatplaat rond de herfst.
 Herfstspel met draairad waarbij ze telkens een herfstvoorwerp mochten nemen uit hun potje en in hun schatkist mochten leggen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten