dinsdag 8 oktober 2019

Huisdieren

Naar aanleiding van wereld dierendag op vrijdag 4 oktober leek het ons eens leuk om rond huisdieren te werken in de klas.  En we vonden het dan ook ontzettend leuk dat er verschillende mama's en papa's en grootouders naar de klas zijn willen komen met hun huisdier.  De eerste was de mama van Tibo.



 We hebben in onze klas ook voor 2 dagen een vogeltje mogen verwelkomen.  Hiervoor dank aan juf Carol van het 1ste leerjaar.  We hebben dit eerst van heel dichtbij bekeken.  Hiervan heb ik dan ook een filmpje gemaakt.  Kijk en geniet maar even mee:



 Het vokke van Bent is ook naar de klas geweest met zijn hondje.


















 Hier zijn onze kleuters een eigen kunstwerk aan het schilderen met veren.  Gelukkig waren dit geen veren van ons vogeltje in de klas :-)


 In onze poppenhoek konden onze kapoenen spelen en zorgen voor enkele huisdierknuffels.







 De mama van Lou is ook langs geweest met hun hondje.



 Hier zijn we zelf een vogeltje aan het boetseren uit klei.  De resultaten zijn prachtig!






 Wiskundig spel doen waarbij de begrippen in, naast, achter, voor en onder werden geoefend met een hondje en zijn mandje.


 De papa van Roos is ook langs geweest in onze klas met hun hondje.



 En op woensdag mocht Liam 3 kaarsjes uitblazen in onze klas.



 We hebben ook gekeken naar tik tak rond huisdieren.  Ook hiervan zijn enkele filmpjes gemaakt:




 Geluidsvierkant waarbij bij elk dier een geluid moest gezocht worden.  En dit moesten onze kleuters dan snel, stil, luid, ... nadoen.






 Om het knippen nog een beetje te oefenen moesten onze kleuters enkele dieren uit elkaar knippen en daarna moesten ze elk dier bij het juiste huisje kleven.  Ze hebben dit heel goed gedaan.




 Bij juf Lore kwam er een grootvader met zijn hondje op bezoek.  En dit hondje kon nl. dansen met z'n baasje.  Echt wel mooi en grappig om te zien:



 Omdat het knippen nog niet zo goed bij iedereen lukt heb ik in de klas een kniptafel gemaakt.  Daar kunnen onze kleuters zoveel knippen en oefenen als ze willen.  En om het nog wat leuker te maken heb ik enkele lege flesjes van frisdrank gegeven waar ze dan de snippers die ze zelf geknipt hadden mochten instoppen.  En dit samen met enkele parels maakte dat ze schudbusjes kregen waar ze dan in de klas mee kunnen spelen.


 De mama van Nora is ook langs geweest in onze klas met hun hond.






 Naar dit mooie verhaal hebben we ook geluisterd.  
 En de zus van juf Lotte van het 4de leerjaar is op bezoek geweest met haar kat.  Dit was natuurlijk heel leuk om eens een ander huisdier op bezoek te krijgen.






 We hebben ook yoga gedaan waarbij we allerlei verschillende dieren hebben uitgebeeld.  Heel rustgevend en ontspannend!






 En we hebben ook weer veel gespeeld in de klas.



 En als laatste is de mama van Livia langs geweest in onze klas met hun hondje.



 En op vrijdag hebben we in de namiddag opendeurtje gedaan met juf Linda.  Dan kunnen onze kleuters kiezen of ze in onze klas willen spelen of in de gele klas.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten