donderdag 14 maart 2013

Thema dierentuin week 2

Op maandag hadden we een extra dagje verlof waardoor we al een kortere week hadden om mee te beginnen.  Zo zijn we op dinsdag eerst naar de film van het verhaal  'Kleine kangoeroe' gaan kijken.  Dit vonden onze kleuters super tof om te doen.
 Nadat we het verhaal kort hadden besproken in de klas zijn we verder aan ons groepswerk gaan werken want onze giraf moest natuurlijk nog een kleur krijgen hè.  En omdat het een fantasiegiraf is hebben we gekozen voor fel oranje met bruine vlekken.
Op dinsdag hebben onze kleuters ook zelfstandig een papegaai ingekleurd volgens kleurcode.
 Ook het spelen op de computer blijven sommige kleuters graag doen.  Zeker als er af en toe eens een nieuw spelletje wordt opgezet.
En het had raar maar waar ook nog eens gesneeuwd op dinsdag.  Geniet maar even mee van de sneeuwpret op de speelplaats.
Op woensdag hebben we eerst geluisterd naar het verhaal 'Kai-Mook gaat verhuizen' en daarna hebben we onze kleurprent van de papegaai verder afgewerkt nadat we waren gaan turnen.  Ook werd er de laatste hand gelegd aan de afwerking van onze giraf nl. vlekken scheuren en kleven.
Om de dag af te sluiten hebben we ons liedje nog eens gezongen van 'dierenmanieren'.  Kijk en luister maar even mee.
Op donderdag hebben we de begrippen 'lang en kort' geoefend in de kring en nadien zijn onze kleuters zelf aan de slag gegaan met het maken van een werkje hierop.
 Ook het spelen in de zandbak met de dieren van de dierentuin blijft leuk.
 Net zoals het spelen met het speelgoed van playmobil 123 van de dierentuin.
 En na 2 weken hard werken was onze giraf dan eindelijk klaar!  Onze kleuters hebben er dan ook allemaal heel hard aan meegewerkt en het resultaat is echt de moeite!
 Omdat hij zo mooi is hebben we besloten om onze prachtige giraf een plaatsje te geven in de inkomhal van onze school zodat velen hem kunnen bewonderen. 
We hebben ook nog een giraf gemaakt waarbij onze kleuters de vlekken moesten inkleuren met wasco en daarna erover schilderen met waterverf.  
 Op vrijdag was Janne jarig in onze klas.  De eerste die 4 jaar is geworden!  En dat moest zoals altijd natuurlijk gevierd worden.
 En we hebben dan ook nog eens naar een verhaal geluisterd en gekeken met het verteltheater van 'Anna is jarig'.
 In de namiddag zijn we ook al begonnen met het maken van een verrassing voor het toekomstige broertje van Tigo dat binnenkort gaat geboren worden.  Maar wat het juist gaat worden blijft nog geheim!

En we hebben ook weer hard gespeeld met de plasticine dat keer op keer leuk blijft.

 Het was een superleuk thema om rond te werken, maar na 2 weken is het tijd om eens aan iets nieuws te beginnen.  Vanaf maandag zal alles in het thema staan van 'Pasen'!

1 opmerking: