zaterdag 2 maart 2013

Thema Elmer

Deze week hebben we rond de olifant 'Elmer' gewerkt bij juf An.  Hij is een beetje anders dan al de andere olifanten want hij heeft nl. heel veel verschillende kleuren.  Nadat de kleuters hadden geluisterd naar het verhaal van Elmer gingen ze zelf aan de slag.  Ze moesten hier Elmer zelf helemaal inkleuren met wasco's en nadien met blauwe ecoline erover verven zodat de achtergrond ook gekleurd was.
 Onze kleuters hebben ook een olifanten vingerpopje gemaakt.
 Tussendoor was er ook tijd om een liedje te leren over Elmer, Elmer uit te knippen en op te kleven van groot naar klein, een grote Elmer helemaal vol te kleven met allemaal verschillende gekleurde papiertjes, ...
 Er is ook weer hard getekend geweest op de lichtbak zoals je hier kan zien.
En op vrijdag 1 maart was het voor mezelf tijd om terug voltijds te komen werken.  Ik had dan ook iets heel leuks meegebracht naar de klas nl. een 'kamishibai' of beter verstaanbaar een 'verteltheater'.  Hierin worden grote prenten geschoven van een verhaal.  Het is eens een andere manier om naar een verhaal te kijken en te luisteren voor de kleuters.  Het geeft hen zo een beetje het gevoel dat ze naar een voorstelling aan het kijken zijn.  En ze vonden het dan ook super leuk.  Zeker en vast voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten