zaterdag 1 juni 2013

Thema de kikkerkoning

Deze week hebben we geleerd over het sprookje 'De kikkerkoning'.  We zijn dan ook begonnen met het luisteren naar het sprookje van 'de kikkerkoning'.
 
Als verwerking hierop zijn we aan de slag gegaan met het maken van een eigen kikkerkoning.  Onze kleuters moesten hiervoor een kartonnen bordje groen schilderen, een kroontje en ogen uitprikken uit karton en het kroontje goed schilderen en versieren met gouden glitters.  En het resultaat mag er toch wel zijn vind ik.
 
 
 

We hebben ook nog een kleurprentpuzzel gemaakt van de kikkerkoning waarbij onze kleuters eerst de kikkerkoning moesten kleuren, daarna de prent verknippen op de aangegeven lijnen en deze als laatste terug in elkaar puzzelen.  Een heel werkje dus.
 
Tussendoor nog wat spelen in de klas.
 
 
 
We zijn ook begonnen met het aanleren van een kikkerversje en hebben geluisterd naar de grappige versie van de kikkerkoning nl. 'De Puitprins'.

Nadat onze kleuters op donderdag geluisterd hadden naar het verhaal van 'Dikkie Donkerkopje wordt groot' hebben we als verwerking hierop een oefening gemaakt op logisch rangschikken van de groei van een kikker.  Eerst hebben we dit klassikaal gedaan en daarna moesten ze weer zelfstandig aan de slag gaan.
 
 
En op vrijdag hebben we nog een schrijfoefening gemaakt van de kikkerkoning.
 
 
Er is deze week ook ontzettend hard geoefend geweest voor het schoolfeest.  En op vrijdag was het algemene repetitie voor iedereen.  
 
 
Volgende week werken we gewoon verder rond het thema kikkers maar dan meer bepaald rond 'kikker' van 'Max Velthuijs'.  Omdat we deze week door het oefenen voor het schoolfeest niet zoveel hebben kunnen doen rond dit thema leek het me wel leuk om hier nog een weekje langer rond te werken.  En we gaan dan ook nog een cadeautje knutselen voor papa.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten