vrijdag 21 juni 2013

Thema zomer en vakantie

Omdat het bijna vakantie is hebben we eens gekeken in onze klas wat we allemaal kunnen meenemen in onze koffer om naar een warm land te gaan.
 En met de inhoud van dit koffertje hebben onze kleuters gedurende de ganse week gespeeld in ons strandhoekje in de klas.
 We zijn natuurlijk ook zelf aan de slag gegaan met het inkleuren van een koffer en spullen die onze kleuters graag mee op reis zouden nemen.  Nadien moesten die spullen worden uitgeknipt en in de koffer worden gekleefd.
Er is de ganse week ook al veel speelgoed afgewassen en natuurlijk had ik daar heel veel bereidwillige kleuters voor die graag een handje wilden toesteken :-)
 We hebben ook nog een schrijfoefening gemaakt.
 Nadat we naar het verhaal van 'Bertje aan zee' hadden geluisterd zijn we zelf al aan de slag gegaan met het inkleuren van ons eigen zomerkunstwerk.  Maar hier moeten we volgende week nog een beetje aan verder werken want het is nog niet helemaal klaar.
 Tussendoor wat vrij tekenen en knippen en plakken voor diegene die hier zin in hadden.  We hebben toch echte creatieve kleuters hoor.
 En op vrijdag was er voor iedereen een lekkere verrassing.  Onze kleuters kregen allemaal een ijsje.  En lekker dat dit was.
Volgende week gaan we nog enkele dingen verder afwerken in onze klas, maar vooral heel veel verjaardagen vieren.  Want onze kleuters die jarig zijn tijdens de vakantie moeten natuurlijk ook gevierd worden in de klas.  Op donderdag gaan we smullen van lekker frietjes met curryworst en op vrijdag is het de laatste halve dag school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten