maandag 10 juni 2013

Thema 'kikker' van Max Velthuijs

Nu het schoolfeest achter de rug is kunnen we ons weer volledig uitleven in de klas.  Omdat we vorige week rond het thema kikkers niets hadden kunnen doen met de boeken van 'kikker' van Max Velthuijs hebben we daar deze week verder rond gewerkt.  We zijn begonnen met het luisteren naar het verhaal van 'kikker is kikker'.
 Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan met het maken van ons eigen kaft van dit boek.  En het resultaat is zeer gelijkend.
 
Natuurlijk moesten we ook nog een cadeautje knutselen voor Vaderdag en omdat we dan toch in het thema van kikkers zaten hebben we maar ineens een pennenhouder gemaakt in de vorm van een kikker.  Hopelijk waren de papa's allemaal heel blij met hun cadeautje.
 Op dinsdag hebben we eerst een oefening gedaan met houten blokjes om het begrip 'de meeste' te oefenen.
 En wanneer dit goed lukte mochten onze kleuters een speelwerkblaadje maken waarbij ze telkens het groepje kikkers moesten kleuren waar er de meeste van waren.  En dit ging heel vlot.
De juf had ook poppetjes bij van kikker en zijn vriendjes waarmee de kleuters in de klas in het houten poppenhuis konden spelen.  Dit vonden ze fantastisch.
   Tussendoor nog wat spelen in de klas.
En kijk eens wat een prachtig treinspoor enkele kleuters hadden gemaakt.  Hier moest zeker en vast een foto van genomen worden.
 Op woensdag zijn we naar het verhaal van 'kikker is kikker' op dvd gaan kijken.  Dat vonden onze kleuters ook wel eens leuk.  Er stonden ook nog enkele andere verhaaltjes op van kikker die we dan maar bekeken hebben.
 Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan met het teken van kikker volgens een stappenplan.  En bij sommige zag je al heel goed dat het kikker was dat ze getekend hadden.
 Een schrijfoefening maken van kikker.
 Op donderdag hebben we geluisterd naar het verhaal van 'kikker speelt verstoppertje'.  Sommige kleuters moesten ook nog hun cadeautje voor papa verder afwerken.  Andere die daar al mee klaar waren konden bv. op de lichtbak een tekening van kikker overtekenen om ze nadien mooi in te kleuren.
 Op vrijdag was Lennert jarig in de klas en hebben we natuurlijk zijn verjaardag gevierd.
 Hier zijn enkele kleuters een vloerpuzzel aan het proberen maken van kikker en zijn vriendjes en het is uiteindelijk enkele kleuters gelukt om hem af te krijgen.
 Omdat het deze week eindelijk mooi weer was hebben we er natuurlijk ook van geprofiteerd om in de namiddag buiten in de speeltuin te gaan spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten