vrijdag 25 oktober 2013

Gezonde voeding

Ons jaarproject van dit schooljaar is 'gezond het hele jaar rond' en deze week zijn we reeds van start gegaan met het leren rond 'gezonde voeding'.  Kijk maar even mee wat we allemaal gedaan hebben.  We zijn begonnen met een gesprekje over wat er allemaal gezond is en wat er helemaal niet gezond is.  Daarna hebben de kleuters fruit en groenten gesorteerd en dit ging vlot.
Daarna zijn onze kleuters aan de slag gegaan met het maken van een werkje waarbij er wortels aan het groeien zijn.
 Na de speeltijd hebben alle kleuters kunnen genieten van een poppenspel dat ging over gezonde voeding en daar kwamen de verschillende onderdelen van de voedingsdriehoek in voor.  Alle kleuters hebben toen ook een weekkalender gekregen waarbij ze elke dag moesten kleuren wat ze al allemaal gegeten hadden die dag.  
 Op dinsdag konden alle kleuters genieten van een overheerlijk gezond ontbijt op school.  En het heeft bij de meeste echt wel gesmaakt hoor.
 Na de middag zijn we nog verder gaan werken aan ons werkje van de wortels.
 Hier zijn onze kleuters verschillende voedingsproducten aan het sorteren in de volgende categorieën: melkproducten, water, fruit en groenten, vlees vis en eieren en brood en granen.
 Met de prentjes die onze kleuters van thuis moesten meebrengen rond gezonde voeding hebben we een prachtige placemat gemaakt.
 Kralen aanrijgen kunnen Seppe en Sébastien als de beste zoals je kan zien.
 Vrijdag was het kookdag.  Alle kleuters mochten een gekleurd kaartje kiezen en in die klas mochten ze dan een gezond gerechtje gaan maken.  En leuk dat dit was.  Na de speeltijd mochten alle kleuters dan van ons gezond buffet komen proeven.

Als dit geen lekkere afsluiter is om de vakantie te beginnen.  Alle kleuters hebben hun buikje volgegeten met allerlei lekkere gerechtjes.  Je ziet maar dat iets lekkers ook gezond kan zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten