vrijdag 18 oktober 2013

Herfst in het bos

Aan het weer te zien is de herfst nu echt aangekomen in het land.  En ook in onze klas leeft het thema helemaal.  We zijn begonnen met te vertellen wat we allemaal zagen op de vertelplaten rond het bos in de herfst.
 Daarna zijn we begonnen met het knutselen van een uil, een diertje dat ook in het bos woont.  Eerst moesten ze deze inschilderen met bruine verdunde ecoline en als dit droog was moesten ze er gedroogde bladeren opkleven die de veren voorstellen.  Als dit geen mooie uiltjes zijn.
 Spelen met deze toch al wel oude steekvormpjes vinden onze kleuters gewoonweg super.  Je ziet maar, het hoeft niet altijd nieuw te zijn om er graag mee te willen spelen hè!
 Tussendoor eens mogen spelen en experimenteren met de muziekinstrumenten vinden onze kleuters ook heel leuk.  Alleen de oren van de juf vinden dit niet altijd even aangenaam, maar dat nemen we er dan weer met veel plezier bij hè.
 Op dinsdag was Kyara jarig dus tijd om weer te feesten.  En bij deze zijn nu al onze kleuters 3 jaar geworden in ons klasje.
Op woensdag zijn we op herfstwandeling geweest naar de Averegten en het weer zat ons mee.  We hebben er dan ook echt van genoten.  Meer foto's staan op de website van school.
 Donderdag zijn we begonnen met het bekijken van allerlei verschillende herfstvruchten en blaadjes die we tijdens onze herfstwandeling verzameld hadden.
Daarna zijn we aan de slag gegaan met de schaartjes.  Onze kleuters moesten 3 schaduwprentjes uitknippen van herfstblaadjes en deze nadien naast het juiste herfstblad kleven.  En ik moet zeggen dat het knippen bij veel kleuters al heel vlot ging.
 En ons fotoboek is ook eindelijk klaar en dit was dan ook direct een groot succes.  Dat van de grootouders komt binnenkort erbij als we rond de grootouders leren in de klas.
 Tussendoor ook nog wat puzzelen.
Hier zijn we begonnen met het luisteren naar het verhaal 'Karel in de herfst' verteld met het verteltheater.
 Daarna hebben de kleuters die dit graag wilden doen nog herfstblaadjes mogen afdrukken.
 En op vrijdagnamiddag was het ook deze keer weer opendeurtje samen met juf Saartje, dus onze kleuters konden weer kiezen in welke klas ze graag wilden gaan spelen.
Volgende week gaan we de heel gezonde toer op.  We gaan nl. met de hele kleuterschool werken rond het project 'gezonde voeding'.  En er gaat veel kunnen geproefd worden van alles wat gezond is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten