zondag 6 oktober 2013

Thema verkeer: de fiets

Deze week stond er een heus fietsparcours op de speelplaats van school uitgestald en daarom leek het ons logisch om eens over het verkeer en meerbepaald de fiets te leren.  We zijn begonnen met het luisteren naar het verhaal van 'Anna in het verkeer' dat de juf verteld heeft met het verteltheater.  Daarna zijn we aansluitend op het verhaal een verkeerslicht gaan knutselen
 Tussendoor is er ook hard gepuzzeld in de klas.
 Op dinsdag zijn we begonnen met de waarneming van een echte fiets.  Nadien zijn we de lichten beginnen uitprikken voor ons verkeerslicht en dit konden verschillende kleuters al heel goed.  Kijk eens wat een prachtige resultaten.
 Woensdag was het een dagje extra vakantie voor onze kleuters.  Op donderdag zijn we begonnen met het luisteren naar het verhaal van 'Kaatje op de fiets'.  
Nadien hebben alle kleuters hun fluohesje aangedaan en zijn we aan de verkeerslichten gaan oversteken op het zebrapad zoals Anna en Kaatje dit ook deden in de verhalen die we beluisterd hebben.  We zijn terug gekomen door over te steken aan het zebrapad voor school.  Onze kleuters wisten heel goed hoe ze dit allemaal moesten doen.
 Op vrijdag hebben we 3 prenten met een fiets op in de juiste volgorde gelegd nl. van groot naar klein.  Nadien hebben onze kleuters dit ook zelf mogen doen op papier.
We hebben met de fietsen van school ook buiten op de speelplaats op ons zelfgemaakt fietsparcours gereden.  Het echte parcours dat op school stond was voor onze kleinste kleuters nog net iets te moeilijk.  Maar ze hebben ervan genoten hoor en ze deden dit super goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten