maandag 13 januari 2014

Thema Elmer

Na 2 weekjes vakantie zijn we er met volle teugen terug ingevlogen.  We hebben geleerd over het prentenboek 'Elmer' van David Mckee.  Kijk maar even mee wat we allemaal gedaan hebben.  
Eerst en vooral willen we Mathis verwelkomen in onze klas.
 Op maandag zijn we begonnen met het luisteren van het verhaal 'Elmer'.
 Hier zijn onze kleuters een puzzel van Elmer aan het uitknippen op hem nadien terug in elkaar te puzzelen en op te kleven.
 Gekleurde papiertje opkleven zodat we een echte Elmer krijgen.
 Op de computer konden onze kleuters het verhaal van Elmer digitaal nog eens terug bekijken en beluisteren.
 Elmer overtekenen op de lichtbak.
 Spelen in de zandbak in de namiddag.
 Op dinsdag hebben we het verhaal van 'Elmer' gedramatiseerd.  Iedereen heeft hier aan kunnen meedoen met Lotte in de hoofdrol als Elmer.
 Hier zijn we ons aan het inleven in echte olifanten tijdens onze olifantenoptocht.  Als je op onderstaande link klikt kan je het liedje van 'Ik ben Elmer' dat we geleerd hebben in onze klas terug beluisteren en het liedje van de 'olifantenoptocht' waarop we hebben gestapt en gezongen ook.  http://www.kinderboekenmuziek.nl/lesidee/kleuters/gratis.php?lesidee=Elmer
 Mozaïkpuzzel maken van Elmer.
 Op woensdag hebben we een telwerkje gemaakt waarbij onze kleuters 'evenveel' Elmers moesten kleuren als het getalbeeld dat voor elke rij stond.
 Onze werkmannen/vrouwen in actie :-)
 Spelen met het ridderkasteel.
Onze boekenhoek die verrijkt was met allerlei verschillende boeken van Elmer deed het deze week heel goed.  De boeken waren een enorm succes.
 Op donderdag kwam Fleur heel fier de klas binnen met haar zelfgemaakte olifant van strijkkralen.  Hier moest natuurlijk een foto van worden genomen.
 We hebben het verhaal van Elmer nog eens verteld met ons verteltheater.  Een verhaal waar onze kleuters maar niet genoeg van krijgen.
 Nadat onze kleuters het verhaal van 'Elmer' nu al enkele keren hadden gehoord hebben we de losse prenten van het verhaal eens in de juiste volgorde proberen te leggen.  En samen is ons dit gelukt.
 Elmer maken van een kartonnen bordje.
 
Juf Kristel die met Laure op donderdag wat komt oefenen en natuurlijk mogen onze andere kleuters als ze dit willen ook altijd meedoen natuurlijk.  Dit vinden ze meestal heel leuk.
 Een muzische acitiviteit rond het begrip 'hard' en 'zacht'.  Bij de grote olifantenpoten moesten onze kleuters luid op de trommel slaan en bij de kleine olifantenpoten zacht.
 Op vrijdag hebben we geluisterd naar het verhaal 'Elmerdag' dat aansluit bij het verhaal 'Elmer'.  
 Als verwerking hierop zijn onze kleuters zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van een eigen geschilderd olifantje.
 En dit is het groepswerk dat we ervan gemaakt hebben.
 Domino van Elmer spelen als afsluiter van het thema.  Zeker voor herhaling vatbaar.
Ons liedje dat we deze week in de klas geleerd hebben 'Ik ben Elmer'

1 opmerking: