vrijdag 17 januari 2014

Thema winterkledij

Sneeuw lag er zeker nog niet buiten, maar het was toch al een beetje kouder geworden.  Daardoor hadden toch ook al meer kleuters sjaals, mutsen en wanten aan en deze hebben we dan ook eens van dichterbij bekeken.  Geniet maar even mee van wat we deze week weer allemaal gedaan hebben.
Op maandag zijn we begonnen met het kijken naar tik tak dat natuurlijk ging over winterkledij.  En ze hebben weer genoten hoor!
 Daarna zijn we in de klas aan de slag gegaan met het maken van enkele werkjes.  Hier moesten onze kleuters 2 dezelfde wanten bij elkaar zoeken en ze dezelfde kleur geven.
 Muts instempelen met onze vingers en bovenaan froezelpapier kleven voor de pompon.
 En deze week hebben onze kleuters precies de verkleedkledij in de poppenkamer ontdekt (ook al lag deze er al van in september) want er is nogal is wat verkleed geweest.  Dit heeft echt mooie foto's opgeleverd.  Ze kijken precies al uit naar carnaval :-)
 Als afsluiter nog een spelletje spelen met een sjaal.  Proberen te raden welke kleuter er voor ons staat door goed te voelen.  Dit was niet altijd even gemakkelijk voor iedereen.
 Dinsdag hebben we de mutsen, sjaals, handschoenen en wanten van de kleuters eens van dichterbij bekeken en ze gesorteerd. 
 Als verwerking hierop zijn onze kleuters een sjaal beginnen inkleven met stukjes stof.  Ook op woensdag hebben we hier nog aan verder gewerkt.
 Werkblaadje waarbij ze alleen de winterkledij mochten kleuren.  Was toch wel moeilijk dan verwacht.
 Ook de lichtbak was weer verrijkt met prenten rond winterkledij.
 Op woensdag hebben we na de turnles even iets rustig gedaan.  Ons rad van woordjes was aangevuld met prenten van winterkledij.  En de meeste spullen kenden onze kleuters goed bij naam.
 Werkblaadje waarbij ze een kleurpatroon van 2 verschillende kleuren verder moesten afmaken.  
 Op donderdag hebben we een waarneming gedaan van winter- en zomerkledij.  Deze hebben we dan gesorteerd zodat de winterkleren bij elkaar lagen en de zomerkleren.
 En als verwerking hierop moesten onze kleuters allerlei prentjes uitknippen van winter- en zomerkleren en deze daarna in de juiste kolom kleven.
 Ook het verkleden met sjaals, mutsen en handschoenen vonden onze kleuters leuk om te doen.
 Op vrijdag hebben we eerst geluisterd naar een verhaal van Jules die al zijn kleren die te klein geworden waren weggaf.  En daar waren veel winterkleren bij.
 Nog een werkje maken rond logisch rangschikken en onze week zit er weeral op.  Onze kleuters hebben weer heel hard gewerkt deze week.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten